Ulkomaat

Simpanssit ottivat hatkat aitauksestaan Belfastin eläintarhassa – video: käyttivät myrskyn pudottamaa oksaa tikkainaan

Julkaistu:

Britannia
Kauhistuneet eläintarhan vierailijat todistivat, kuinka yksi simpansseista käyskenteli heitä vastaan eläintarhan kävelytiellä.
Perjantaina ja lauantaina Britteinsaarilla riehunut Erik-myrsky tarjosi Pohjois-Irlannissa Belfastin eläintarhan simpansseille mahdollisuuden pakoon. Myrskytuulet irrottivat simpanssien aitauksen puista karahkoja, joille eläimet keksivät oitis käyttöä.

Eläintarhan kävijät todistivat lauantaina, kuinka simpanssit käyttivät isoa oksankarahkaa tikkaina päästäkseen yli aitaustaan kiertävästä betonimuurista. Brittikanava ITV:n mukaan järkyttyneet ihmiset kertoivat nähneensä, kuinka yksi simpansseista ilmaantui eläintarhan kävelytielle aitauksen läheisyydessä.

Eläintarhassa vierailleiden kuvaamilla videoilla näkyi, kuinka pari muuta simpanssia istuskeli muurin päällä kaikessa rauhassa, lähtemättä kuitenkaan sen pidemmälle.

– Älä karkaa, sinä tuhma pikku gorilla. Äiti, se karkaa! pikkulapsen kuullaan sanovan videoiden taustalla.
Perheensä kanssa eläintarhassa ollut Danielle Monaghan kohtasi aitauksesta paenneen simpanssin lähietäisyydeltä kävelytiellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olin tietenkin kauhuissani, kun mukana oli lapsiakin. Yritin olla näyttämättä pelkoani, mutta pääni sisällä ajattelin: ”Mitä tapahtuu, jos se hyökkää kimppuumme tai yrittää siepata lapsen tai juoksee meitä päin?” Monaghan kuvaili BBC:n haastattelussa.

”Ne tietävät, ettei niiden kuulu olla aitauksensa ulkopuolella”

Guardianin mukaan eläintarhaa hallinnoivan Belfastin kaupunginvaltuuston tiedottaja vahvisti myöhemmin, että yksi simpansseista oli poistunut aitauksesta lyhyeksi aikaa.

– Eläintenhoitajat olivat paikalla, kun simpanssi palasi pian aitaukseen liittyen muun lauman seuraan, tiedottaja kertoi.

– Ne ovat älykkäitä kädellisiä ja ne tietävät, ettei niiden kuulu olla aitauksensa ulkopuolella. Joten ne palasivat takaisin itsekseen, kertoi puolestaan eläintenhoitaja Alyn Cairns.
Eläintarhan tiedottajan mukaan eläintenhoitajat kiertävät päivittäin tarkastamassa, että eläinten aitauksissa ei ole esineitä, jotka aiheuttaisivat vaaraa niille tai eläintarhan vierailijoille.

– Tässä tapauksessa eläintarhan johto selvittää, putosiko puunkarahka aamutarkastuksen päättymisen jälkeen, kun kovat tuulet olivat heikentäneet puita, tiedottaja sanoi, vakuutellen samalla eläintarhan turvallisuutta.

Kyseessä oli jo toinen asukkaan pako Belfastin eläintarhassa lyhyen ajan sisällä. Viime kuussa Amber-niminen pikkupanda pakeni aitauksestaan.

Se löytyi vuorokauden kateissa oltuaan reilun kilometrin päästä eläintarhasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt