Maria Butinaan yhdistetty poliittinen aktivisti sai syytteet rahanpesusta ja petoksesta

Julkaistu:

Yhdysvallat
Paul Ericksonia uhkaa pitkä vankeustuomio.
Venäjän vakoojaksi syytettyyn Maria Butinaan romanttisessa mielessä yhdistetty poliittinen aktivisti on saanut rikossyytteitä Yhdysvalloissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Paul Erickson, 56, kiistää syytteet petoksesta ja rahanpesusta. Syytekohtia on yhteensä 11, ja epäilyt sijoittuvat vuosien 1996 ja 2018 välille.

Erickson on tunnettu hahmo republikaani- ja konservatiivipiireissä. Hän oli mukana muun muassa Pat Buchananin vuoden 1992 presidentinvaalikampanjassa.

Ericksonia uhkaa pitkä vankeustuomio. Hänet päästettiin vapaiksi takuita vastaan, eikä oikeudenkäyntipäivä ole vielä tiedossa.
Venäjän hallinnon vakoojaksi epäilty Butina, 30, tunnusti joulukuussa osallisuutensa salaliittoon ja myöntyi toimimaan yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Butina solmi Washingtonissa opiskellessaan siteitä republikaanipuolueeseen päästäkseen lähelle presidentti Donald Trumpin sisäpiiriä.

Butina profiloitui Yhdysvalloissa aseenkanto-oikeuden kannattajana. Hän solmi esimerkiksi kontakteja kansallisen kivääriyhdistykseen NRA:han kolmen vuoden ajan.