Vuodettu aikataulu paljastaa: Trumpin työajasta iso osa menee twiittailuun ja tv:n katseluun

Valkoinen talo ei ole kiistänyt uutissivusto Axiosin laskelmia.

Vuodettujen aikataulujen mukaan presidentti Trumpilla on harvoin virallista ohjelmaa ennen kello 11:tä aamupäivällä.

4.2.2019 20:14

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tyypillinen työpäivä alkaa myöhään ja koostuu pitkälti puheluista, television katsomisesta, lehtien lukemisesta ja twiittaamisesta. Tällaista tarkemmin määrittelemätöntä työaikaa on ollut noin 60 prosenttia presidentin työajasta.

Asia ilmenee presidentin Axios-uutissivustolle vuodetuista aikatauluista.

Axios julkaisi sunnuntaina Trumpin liki liki jokaisen työpäivän ohjelman marraskuisista kongressin välivaaleista lähtien.

Trumpin virallinen työpäivä käynnistyy harvoin ennen kello yhtätoista aamupäivällä. Ensimmäisenä ohjelmassa on yleensä tiedustelupalvelujen tilannekatsaus.

Tarkemmin määrittelemätöntä työaikaa on ollut 297 tuntia, kun tapaamisia on ollut samalla ajanjaksolla 77 tuntia. Matkustamiseen on kulunut 51 tuntia, lounaisiin 39 tuntia ja tapahtumiin 38 tuntia.

Kaikki tapaamiset eivät aikatauluista näy, sillä Trump pitää niitä usein spontaanisti, Valkoisen talon lähteet huomauttavat Axiosille. Lisäksi osa tapaamisista näkyy vain pienen piirin hallussa olevassa, yksityiskohtaisemmassa aikataulussa.

Valkoinen talo ei ole kiistänyt Axiosin tietoja muttei myöskään ilahtunut vuodosta.

Trumpin sihteeri Madeleine Westerhout kutsui luottamuksellisten aikataulujen vuotamista häpeälliseksi luottamuksen rikkomiseksi. Westerhoutin mukaan aikatauluista eivät näy ne ”sadat puhelut ja kokoukset, joita presidentillä on päivittäin”.

– Presidentti Trumpin tapa johtaa on erilainen kuin edeltäjiensä, ja tulokset puhuvat puolestaan, Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders taas sanoi Axiosille antamassaan lausunnossa.

Trumpin ajankäyttö poikkeaa totisesti edeltäjistään.

Esimerkiksi George W. Bush jakoi päivänsä kymmenen minuutin jaksoihin, ja hänen ensimmäinen tapaamisensa alkoi noin kello 8:15, entinen avustaja kertoi Axiosille.

Barack Obamalla oli yleensä kuusi tapaamista päivässä. Määrittelemätöntä aikaa oli lähinnä ennen merkittäviä tilaisuuksia, kuten ulkomaanmatkoja ja liittovaltion tila -puhetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?