Miljardöörin kodinhoitaja juuttui viikonlopun ajaksi hissiin New Yorkissa – ovikelloa soittaneen kuriirin puhelu johti pelastumiseen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Miljardöörin kodinhoitaja juuttui viikonlopun ajaksi hissiin New Yorkissa – ovikelloa soittaneen kuriirin puhelu johti pelastumiseen

Sairaalahoitoon toimitettu 53-vuotias nainen kärsi nestevajauksesta, mutta hänen kerrottiin voivan muuten suhteellisen hyvin.

29.1.2019 10:47

New Yorkissa pelastettiin maanantaina 53-vuotias nainen, joka oli juuttunut hissiin viikonlopun ajaksi Upper East Siden kaupunginosassa.

Tapauksesta uutisoivan NBC Newsin mukaan kaupungin pelastuslaitos sai aamupäivällä hälytyksen, jonka mukaan investointipankkiirin, miljardööri Warren Stephensin kotitalon hississä oli jumissa ihminen. Palomiehet väänsivät toisen ja kolmannen kerroksen väliin juuttuneen hissin ovet auki ja saivat pelastettua Marites Fortalizan, 53, jonka kerrottiin työskentelevän taloudenhoitajana Stephensin perheelle.

Fortaliza kertoi poliisille juuttuneensa hissiin perjantaina. Perhe oli poistunut kotoaan viikonlopun ajaksi.

New York Postin mukaan naisen ahdinko kävi ilmi, kun kuriiripalvelun lähetti yritti toimittaa taloon lähetystä. Kun kukaan ei vastannut ovikellon soittoon, lähetti päätti soittaa talon omistajille.

Stephensin aikuinen tytär lähti perheensä talolle tarkastamaan asiaa ja soitti pelastusviranomaiset paikalle havaittuaan hissin juuttumisen. Sairaalahoitoon toimitetun naisen kerrottiin kärsivän nestevajauksesta, mutta olevan muuten vakaassa tilassa.

– Hän pysyy vielä sairaalassa, koska hän haluaa levätä. Hän on kunnossa. Hän haluaa vain levätä kunnolla, Fortalizan aviomies kertoi New York Postille maanantai-iltana.

Perhe julkaisi lausunnon

Viranomaiset eivät toistaiseksi osanneet sanoa, oliko Fortalizalla mukanaan puhelinta tai oliko hississä hälytysnappi. Kaupungin viranomaisten tietojen mukaan hissin oli viime heinäkuussa tehdyssä tarkastuksessa todettu toimivan moitteettomasti.

Uutistoimisto AP:n mukaan Stephensin perhe julkaisi lausunnon, jossa sen jäsenten kerrottiin olevan ”helpottuneita ja kiitollisia siitä, että Fortaliza voi hyvin”. Lausunnossa naisen kuvailtiin olleen ”Stephensin laajennetun perheen arvostettu jäsen 18 vuoden ajan”.

– Stephensin perheen jäsen piti hänelle seuraa sairaalassa tänä aamuna ja pysyy hänen rinnallaan. Tämän epäonnisen tapauksen syytä tutkitaan, ja tarvittaviin toimenpiteisiin ryhdytään, jotta mitään tämän kaltaista ei pääsisi enää sattumaan, perheen lausunnossa sanottiin.

Warren Stephens on Arkansasin Little Rockissa päämajaansa pitävän Stephens Inc. -investointipankin johtaja. Talouslehti Forbesin miljardöörilistauksessa hän oli vuonna 2016 sijalla 722.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?