Yhdysvallat poisti venäläisoligarkki Deripaskaan sidoksissa olevien yhtiöiden vastaisia talouspakotteita

Miljardööri on vähentänyt merkittävästi omistustaan yhtiöissä.

Oleg Deripaska tunnetaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin liittolaisena.

28.1.2019 0:03

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto on poistanut alumiinijätti Rusalin ja kahden muun venäläismiljardööri Oleg Deripaskaan sidoksissa olevan yhtiön vastaisia talouspakotteita, kertoo uutistoimisto Reuters.

Rusalin, pääsijoitusyhtiön En+ Groupin ja energiayhtiö EuroSibEnergon vastaisia pakotteita poistettiin, vaikka kongressissa asiaa vastustettiin demokraattien keskuudessa. Senaatti torppasi aiemmin tässä kuussa yrityksen pitää pakotteet voimassa.

Trumpin hallinto ja monet republikaanit ilmoittivat olevansa huolissaan pakotteiden vaikutuksesta alumiinimarkkinoihin. Rusal on maailman suurin alumiinin tuottaja Kiinan ulkopuolella.

Lisäksi presidentti Vladimir Putinin liittolaisena tunnettu Deripaska on vähentänyt merkittävästi omistustaan yhtiöissä.

Yhtiöt olivat joutuneet Yhdysvaltojen pakotteiden kohteeksi viime vuoden huhtikuussa. Pakotteet Deripaskaa vastaan pysyvät voimassa.

Joidenkin republikaanien ja demokraattien lainsäätäjien mielestä pakotteiden lieventäminen on sopimatonta, kun erikoissyyttäjä Robert Mueller tutkii Trumpin kampanjan mahdollisia Venäjä-kytköksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?