Huumeparonin kolmiodraama paljastui oikeudenkäynnissä: salarakas auttoi alastonta El Chapoa pakenemaan virkavaltaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Huumeparonin kolmiodraama paljastui oikeudenkäynnissä: salarakas auttoi alastonta El Chapoa pakenemaan virkavaltaa

Julkaistu: 25.1.2019 7:47

Todistajan mukaan El Chapon vaimo auttoi miestään pakenemaan vankilasta.

Huumeparoni Joaquin ”El Chapo” Guzman Loeran, 61, oikeudenkäynnissä kuultiin, kuinka tämän vaimo ja rakastajatar molemmat auttoivat Sinaloan kartellin johtamisesta syytettyä miestä pakenemaan virkavaltaa. Rakastajar on itse syytteessä kartellin toimintaan liittyvistä rikoksista ja häntä uhkaa elinkautinen vankeustuomio. El Chapon vaimoa ei toistaiseksi ole syytetty mistään.

Lucero Guadalupe Sanchez Lopez, oli 21-vuotias, kun hän tapasi naimisissa olleen viisikymppisen El Chapon ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Seuraavana vuonna kaksikko aloitti on-off-suhteen El Chapon merenrantatalolla Los Cabosissa, The New York Times kertoo.

Sanchez on kertonut oikeudelle ostaneensa marihuanaa ja perustaneensa peiteyrityksiä El Chapon puolesta. Sanchezin tehtävänä oli myös varmistaa, että kartellipomon turvataloissa oli aina vartalorasvaa, alusvaatteita ja lenkkikenkiä. Pariskunta seurusteli tiiviisti vuosina 2011–2013, mutta jatkoi yhteydenpitoa myöhemminkin.

Lucero Guadalupe Sanchez Lopezia, 29, uhkaa elinkautinen vankeustuomio.

Itkuinen Sanchez kertoi helmikuussa 2014 tapahtuneesta läheltä piti -tilanteesta, kun viranomaiset tekivät ratsian El Chapon turvataloon. Alaston huumeparoni oli Sanchezin kanssa sängyssä, kun hänelle kerrottiin, että talon ovella oli viranomaisten joukkoja.

El Chapo syöksyi samantien kylpyhuoneeseen ja meni ammeen alla olleesta luukusta talon alla kulkeneeseen viemäriputkeen.

– Hän lähti juosten, Sanchez kuvaili oikeudelle.

– Hän jätti meidät taaksensa.

Sanchez pakeni El Chapon perässä talosta. Vain pari päivää myöhemmin vaimonsa luona Mazatlanissa ollut El Chapo pidätettiin.

El Chapo jäi lopullisesti kiinni tammikuussa 2016. Seuraavana vuonna hänet luovutettiin Yhdsyvaltoihin.

Huumeparoni jatkoi kuitenkin viestittelyä Sanchezin kanssa. Syyttäjien esittelemissä viesteissä El Chapo kutsuu Sanchezia ”rakkaakseen” ja nainen kutsuu El Chapoa ”isukiksi”.

Sanchez ei ole El Chapon ainoa rakastajatar vaan oikeudenkäynnissä huumeparonilla on kerrottu olleen lukuisia salarakkaita, joiden kanssa hän keskusteli salatuilla viestialustoilla. Tiistaina El Chapo ja hänen vaimonsa Emma Coronel Aispuro, 29, pukeutuvat samanvärisiin, tummanpunaisiin samettijakkuihin. Yhdysvaltalaismediassa asujen tulkittiin olevan kuitenkin näpäytys juuri Sanchezille.

El Chapon puoliso Emma Coronel Aispuro on nähty joka päivä seuraamassa miehensä oikeudenkäyntiä.

Sinaloan kartellissa työskennellyt Damaso Lopez Nuñez todisti, että myös El Chapon vaimo olisi auttanut huumeparonia pakenemaan. Lopezin mukaan Coronel toimi viestinvälittäjänä, kun El Chapo ja tämän alaiset suunnittelivat vankilapakoa, Reuters kertoo.

El Chapon pojat ostivat maata vankilan läheltä. El Chapon sellistä kaivettiin poikien omistamalle tilalle tunneli, jota pitkin huumeparoni pakeni vuonna 2015.

Tunneli, jota pitkin El Chapo pakeni Altiplanon vankilasta vuonna 2015, johti varastotaloon vankilan lähellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?