Ulkomaat

Hudsonjoesta toisiinsa kiinni teipattuina löytyneiden saudisiskosten kuolinsyy selvisi

rac

Julkaistu:

Yhdysvallat
New Yorkista kuolleena löytyneiden siskosten mystisestä menehtymisestä uutisoitiin syksyllä. Kuolinsyyntutkija on nyt antanut asiasta lausunnon.
Lokakuussa Hudsonjoen rannalta New Yorkista kuolleina löydettyjen saudisiskosten kuolinsyy on selvinnyt.

Paikallinen poliisi löysi 23-vuotiaan Rotana Farean ja 16-vuotiaan Tala Farean ruumiit 24. lokakuuta. Ennen ruumiiden löytymistä siskokset olivat olleet kateissa kaksi kuukautta.

Ihmetystä New Yorkin poliisissa herättäneestä mystisestä kuolemantapauksesta uutisoitiin viime syksynä. Tapaus herätti kysymyksiä, sillä siskokset oli teipattu kiinni toisiinsa ilmastointiteipillä vyötäröstä ja nilkoista.
Muun muassa CBS News ja Usa Today uutisoivat nyt, että naisten kuolinsyyksi on selvinnyt hukkuminen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tänään kuolinsyyntutkijan virasto on määrittänyt, että Farea-siskosten kuolema oli seurausta itsemurhasta, jossa nuoret naiset sitoivat itsensä kiinni toisiinsa ennen kuin laskeutuivat Hudsonjokeen, johtava kuolinsyyntutkija Barbara Sampson avasi tiistaisessa lausunnossa.

Muun muassa CBS News uutisoi jo aiemmin, että naiset olivat vielä hengissä päätyessään veteen. He olivat täysin vaatetettuja, eikä ruumiista löytynyt jälkiä vammoista. Poliisi epäili aiemmin, että tytöt olisivat hypänneet jokeen sillalta, mutta luopuivat teoriasta, koska siskoksissa ei ollut putoamisesta aiheutuneita vammoja.

Tala ja Rotana Farea olivat saapuneet Saudi-Arabiasta Yhdysvaltoihin äitinsä kanssa vuonna 2015. Siskokset asuivat Fairfaxissa, Virginiassa. Viranomaisten mukaan tytöt olivat aiemmin karkailleet kotoaan. Tällä kertaa heidät oli ilmoitettu kadonneiksi elokuun lopulla.

Perheensä kotoa Fairfaxista lähdettyään kaksikko oli yhdysvaltalais­tiedotusvälineiden mukaan asunut jonkin sortin yömajassa tai turvapaikassa Virginiassa. Syyskuun alussa he olivat saapuneet New Yorkiin, jossa olivat asuneet hotelleissa kunnes olivat saavuttaneet luottokorttiensa luottorajan.

Tyttöjen on kerrottu anoneen Yhdysvalloista turvapaikkaa. CNN ja NBC News kertovat, että siskokset olivat aiemmin sanoneet mieluummin vahingoittavansa itseään kuin palaavansa takaisin Saudi-Arabiaan.