Mieshoitaja pidätetty dna:n perusteella – vegetatiivisessa tilassa oleva naispotilas synnytti terveen poikavauvan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mieshoitaja pidätetty dna:n perusteella – vegetatiivisessa tilassa oleva naispotilas synnytti terveen poikavauvan

Phoenixin poliisi kertoo pidättäneensä 36-vuotiaan mieshoitajan potilaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

23.1.2019 20:17

Phoenixin poliisi alkoi tammikuun alussa selvittää tapausta, jossa vegetatiivisessa tilassa ollut naispotilas synnytti yllättäen lapsen joulukuun lopussa hoitokodissa Arizonassa Yhdysvalloissa.

Naisen epäillään joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi, jonka seurauksena raskaus oli saanut alkunsa. Terve poikavauva syntyi 29. joulukuuta täysin yllättäen.

Keskiviikkona poliisi kertoi, että naisesta huolehtinutta 36-vuotiasta hoitokodin mieshoitajaa epäillään mm. seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies on pidätetty.

Phoenixin poliisin mukaan miehestä otettu dna-näyte ”vastasi vauvasta otettua” näytettä.

– Epäilty on laillistettu sairaanhoitaja, joka oli vastuussa naisen hoitamisesta seksuaalisen hyväksikäytön tapahtuma-aikoihin, kertoi Phoenixin poliisipäällikkö Jeri Williams tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Poliisi tutkii, onko epäilty mahdollisesti hyväksikäyttänyt muita 60-paikkaisen hoitolaitoksen potilaita, kertoo Arizona Republic -lehti.

– Tietojeni mukaan vauvan vointi on hyvä, tarkensi ylikonstaapeli Tommy Thompson.

– Emme aina voi valita, miten synnymme tähän elämään, mutta yhteisönä voimme valita rakastaa tätä lasta, ja siihen meillä on nyt mahdollisuus, hän lisäsi.

29-vuotiaan naisen perheen asianajaja kertoo, että suku huolehtii syntyneestä lapsesta.

Hyväksikäytön uhriksi epäilty nainen on ollut hoidettavana Hacienda HealthCare -nimisessä hoitokodissa. Naisen kerrottiin olevan San Carlosin reservaatissa elävän apassi-intiaanien yhteisön jäsen.

CNN:n mukaan nainen on hoitokodissa vuodesta 1992 lähtien.

Vegetatiivisessa tilassa oleva henkilö on tiedottomassa tilassa, eikä pysty ilmaisemaan itseään tai käsittämään ulkoista maailmaa. Aivokuolemasta tilanne poikkeaa siltä osin, että henkilön aivorunko toimii ja hän pystyy esimerkiksi hengittämään itsenäisesti ja hänen sydämensä sekä nielemis-, imemis- ja yskimisrefleksinsä toimivat.

Perheen asianajaja John Michaels kertoo, että naisen perheen mukaan tämä ei ole koomassa, mutta hän on ”henkisesti vaikeavammainen” lapsena tapahtuneiden sairaskohtausten seurauksena. Nainen on ollut hoitolaitoksessa 3-vuotiaasta saakka.

Perheen mukaan nainen ei kykene puhumaan, mutta pystyy osin liikehtimään, kasvonilmeisiin sekä reagoimaan ääniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?