Ulkomaat

Norjan poliisi: Lumivyöryssä kadonneen suomalaismiehen etsinnät lykätään kevääseen – ”Olosuhteet ovat täysin toivottomat”

Julkaistu:

Norjan viranomaisten mukaan riskit viimeisen uhrin etsimiseen ovat nyt liian suuret.
Norjan Takondalenissa olevan suuren lumimäärän ja sitä myötä ison lumivyöryriskin vuoksi on poliisi päättänyt toistaiseksi lopettaa etsintätyöt viimeisen uhrin löytämiseksi. Etsintöjä ei jatketa ennen kevättä, kertoi poliisi keskiviikkona NRK:n mukaan.

Kolme suomalaismiestä ja yksi ruotsalaisnainen jäivät lumivyöryn alle tammikuun alussa Blåbærfjelletillä Pohjois-Norjassa. Pari päivää kestäneiden pelastusyritysten jälkeen ilmoitti poliisi uhrien todennäköisesti menehtyneen.

Kolme viikkoa kestäneissä etsinnöissä on löydetty kolmen uhrin ruumiit. Kaksi heistä on suomalaisia ja yksi ruotsalainen.

Etsijät eivät tiedä tarkalleen, missä yhä kateissa oleva kolmas suomalaismies on. Uhrin sijainnin epäselvyyden vuoksi etsintätyö on ollut erittäin vaativaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Valitettavasti olemme nyt siinä pisteessä, että meidän täytyy odottaa kevättä, ennen kuin voimme jatkaa viimeisen kadoksissa olevan etsintöjä, kertoo Andreas Nilsen Norjan poliisista.
Kolme uhreista löydettiin viime viikolla, jolloin laaksossa oli usean päivän ajan etsinnöille suotuisa sää. Viime päivinä alueelle on satanut runsaasti lisää lunta ja lumivyöryriski on kasvanut.

– Paikalla käyneiden lumivyöryasiantuntijoiden mukaan etsintäalue täytyy eristää jälleen.

– Työskentelyolosuhteet etsijäryhmille ovat nyt täysin toivottomat, huomauttaa Nilsen.
Etsinnöissä on ollut mukana Norjan puolustusvoimat, Punainen risti, Norges Folkhjälp, poliisi ja Norjan pelastuskoirajärjestö.