Ulkomaat

Norjalaismiljonäärin vaimon katoaminen: Kaksi miestä kertoi VG:lle oudoista kalastajista läheisen järven laitureilla

Julkaistu:

Norjan poliisi aloitti keskiviikkona etsinnät Langvannet-järvellä, joka sijaitsee lokakuun lopulla kadonneen Anne-Elisabeth Falkevik Hagenin kotitalon läheisyydessä.
Norjan poliisi on saanut yli 1 000 vihjettä liittyen miljonääri Tom Hagenin puolison Anne-Elisabeth Falkevik Hagenin, 68, epäiltyyn sieppaukseen. Falkevik Hagen katosi 31. lokakuuta perheen kodista, joka sijaitsee Oslon ulkopuolella Fjellhamarissa.

Norjalaisten tiedotusvälineiden mukaan naisesta on vaadittu yhdeksän miljoonan euron lunnaita, mutta hänestä ei ole saatu elonmerkkejä katoamisen jälkeen.
Poliisi tiedotti tapauksesta julkisuuteen vasta 9. tammikuuta. Heti seuraavana päivänä poliisille ilmoitti syksyllä tekemistään havainnoista lapsiperheen isä, jota norjalaislehti VG on nyt haastatellut.


Omasta toiveestaan nimettömänä haastattelussa esiintynyt mies kertoi käyskennelleensä tyttärensä kanssa lähes joka viikonloppu 2,5 vuoden ajan Hagenien kodin läheisyydessä sijaitsevan Langvannet-järven rannoilla. Syksyllä hän näki siellä kahteen otteeseen kaksi miestä, jotka jäivät hänen mieleensä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Miehet olivat järven rannassa laiturilla, joka on hyvin lähellä Hagenien taloa, perheenisän arvion mukaan noin 100 metrin päässä.

– En ole koskaan nähnyt kenenkään kalastavan laiturilta, mutta varmasti sitä tapahtuu. Kiinnitin huomiota enemmänkin kokonaisuuteen. He poikkesivat silmin nähden muista. Heillä oli mukanaan jalustaan kiinnitetty iso kamera sekä pitkä teleobjektiivi, mies kertoi VG:lle.
Isoja kameroita ja pitkiä objektiiveja kantavat ulkoilijat eivät ole poikkeuksellinen näky Langvannetin rannoilla, koska alue tunnetaan monipuolisesta linnustostaan. Lapsiperheen isän epäilykset herätti kuitenkin se, että miehillä oli kameroiden lisäksi mukanaan myös onkivavat, toisin kuin lintubongareilla yleensä.


Miehet istuivat retkituoleilla laiturilla, eivätkä he käyttäneet kameroitaan miehen ja tämän tyttären läsnä ollessa. Havainnon tehneen miehen mukaan mustiin vaatteisiin pukeutuneista, noin 35–45-vuotiaista miehistä kumpikin oli lihaksikas ja roteva, ja he puhuivat jotakin itäeurooppalaista kieltä, mahdollisesti puolaa.

VG:n mukaan kyseiseltä laiturilta näkee Hagenien pihalle etenkin silloin, kun puissa ei ole lehtiä. Falkevik Hagenilla on ollut tapanaan lenkkeillä perheen koiran kanssa järven rannoilla, ja poliisi on kertonut pitävänsä mahdollisena, että naisen ja perheen elämää tarkkailtiin ennen epäiltyä sieppausta.

Lintukuvaaja näki kolme kalastajaa toisella laiturilla

Myös Fjellhamarissa asuva lintuvalokuvaaja Jann Ove Rørvik kertoi VG:lle havainnoistaan järven rannalla. Hän kertoi nähneensä järvellä kolme kalastajaa vain pari päivää ennen Falkevik Hagenin katoamista.

– Kaikki kolme näyttivät tavallisilta urheilukalastajilta, ja heillä oli mukanaan varusteita. En nähnyt heidän saavan kalaa, mutta he näyttivät hyvin innokkailta. Kameroita en heillä huomannut, Rørvik kertoi VG:lle.

Miehistä kaksi seisoi toisella laiturilla, joka myös sijaitsee lähellä Hagenien taloa. Kolmas seisoi vedessä.


Hänen mukaansa rantaan oli pysäköity hopeanvärinen, mahdollisesti itäeurooppalaisen maan kilvissä ollut Ford-henkilöauto, jonka hän oletti kuuluvan kalastajakolmikolle, sillä lähistöllä ei ollut muita. Rørvik kertoi nähneensä saman auton useita kertoja alueella aiemminkin, mutta ei enää lokakuun lopun jälkeen.

Poliisi ei ollut halukas kommentoimaan VG:n haastattelemien miesten kertomuksia, mutta se on aiemmin pyytänyt alueella Falkevik Hagenin katoamisen aikoihin liikkuneita valokuvauksen harrastajia ja muita ottamaan yhteyttä.

Poliisin kerrottiin aloittaneen keskiviikkoaamuna etsinnät Langvannetin ympäristössä, ja etsinnöissä on mukana myös sukeltajia. Poliisin mukaan järvestä ei etsitä Falkevik Hagenia, vaan tapaukseen liittyviä johtolankoja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt