88-vuotiaan naisen epäillään joutuneen siepatuksi Itävallassa – pakotettiin kadulta limusiinin kyytiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

88-vuotiaan naisen epäillään joutuneen siepatuksi Itävallassa – pakotettiin kadulta limusiinin kyytiin

Poliisi ei ole kertonut julkisuuteen naisen nimeä. Paikallisen median mukaan hän on unkarilaisen aatelissuvun miljardiomaisuutta hallinnoivan säätiön johtajan äiti.

Itävallan itäosissa, lähellä Unkarin rajaa sijaitsevassa Eisenstadtissa on noin 15000 asukasta.­

23.1.2019 9:28

88-vuotiaan naisen epäillään joutuneen siepatuksi Itävallan itäosissa sijaitsevassa Eisenstadtin pikkukaupungissa tiistai-iltana. Asiasta uutisoi itävaltalaisten tiedotusvälineiden lisäksi muun muassa AFP.

Tapauksesta tiistaina tiedottaneen poliisin mukaan nainen oli kävelemässä kadulla hoitajansa kanssa, kun heidän vierelleen ajoi kaksi mustaa limusiinia. Autoista tuli kaksi ihmistä, jotka pakottivat 88-vuotiaan kyytiin.

Tämän jälkeen limusiinit, joilla uskotaan olleen ulkomaiset rekisterikilvet, kaasuttivat tiehensä.

– Epäiltyjen etsintä on täydessä vauhdissa, poliisin tiedottaja kertoi uutistoimisto APA:lle.

Poliisi ei ole vahvistanut naisen nimeä julkisuudessa, mutta paikallisessa mediassa hänen poikansa on kerrottu kuuluvan unkarilaislähtöisen Esterhazy-aatelissuvun jälkeläisiin. Median mukaan epäillyn sieppauksen kohteeksi joutunut nainen olisi suvun miljardiomaisuutta hallinnoivaa säätiötä johtavan Stefan Ottrubayn äiti.

Kansainvälinen etsintä

Itävallan yleisradio ORF:in mukaan Stefan Ottrubay on vuonna 2014 menehtyneen prinsessa Melinda Esterhazyn veljenpoika. Esterhazyn sukuun naimakaupan kautta aikoinaan liittynyt prinsessa asetti veljenpoikansa säätiön johtoon aviomiehensä suvun vastustuksesta huolimatta vuonna 2000.

Itävallan sisäministeri Herbert Kickl kertoi AFP:n mukaan, että toistaiseksi ei ole täysin selvää, onko kyseessä ”sieppaus sanan klassisessa merkityksessä”.

Myös ORF:in saamien tietojen mukaan on mahdollista, että epäilty sieppaus liittyisi suvun sisäisiin riitoihin. Stefan Ottrubayn äiti oli muuttanut Unkarin rajan läheisyydessä sijaitsevaan Eisenstadtiin vasta muutama viikko sitten, ja ORF:in lähteiden mukaan perhe olisi vastustanut hänen muuttoaan.

Silminnäkijöiden mukaan tapahtumapaikalla oli runsaasti virkavaltaa epäillyn sieppauksen jälkeen. Raskaasti aseistautuneiden poliisien kerrottiin pysäytelleen ja tarkastaneen erityisesti unkarilaisilla rekisterikilvillä varustettuja autoja.

Poliisin mukaan naista etsitään kansainvälisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?