Ulkomaat

Ex-ulkoministeri John Kerry presidentti Trumpille: ”Eroa”

Julkaistu:

Yhdysvallat
Kerry antoi Trumpia koskevan kommenttinsa Davosissa.
Yhdysvaltain entisen ulkoministerin John Kerryn mielestä presidentti Donald Trumpin pitäisi erota. Kerry, 75, antoi kommenttinsa puhuessaan CNBC:n paneelissa Maailman talousfoorumissa Davosissa.

Vuonna 2004 demokraattien presidenttiehdokkaana ollut Kerry epäröi aluksi vastata kysymykseen siitä, mikä hänen suora viestinsä Trumpille olisi.

– En voi lähteä tuohon peliin, koska hän ei suhtaudu mihinkään tällaiseen vakavasti. Hänellä ei ole kykyä sellaiseen keskusteluun, Kerry vastasi CNN:n mukaan.

Kun Kerryä painostettiin vastaamaan kysymykseen, tämä totesi ”Eroa”.


Kerry kritisoi kovin sanoin Trumpin taannoista päätöstä irtautua Pariisin ilmastosopimuksesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Trumpin oli alun perin määrä osallistua Maailman talousfoorumiin, mutta hän perui matkansa hallinnon sulun takia. Liittovaltion hallinto on jo toista kuukautta osittain suljettuna.

– Kun edellisen kerran menin Davosiin, valeuutiset sanoivat, ettei minun pitäisi mennä sinne. Tänä vuonna päätin olla menemättä sulun takia, ja valeuutiset sanoivat, että minun pitäisi mennä sinne, presidentti totesi tiistaina.

Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi on vaatinut Trumpia siirtämään tämän kuun lopulle suunniteltua kansakunnan tila -puhettaan, mutta hallintolähteen mukaan presidentti aikoo pitää puheensa alkuperäisen suunnitelman mukaan 29. tammikuuta.