Ulkomaat

Raportti: Pohjois-Korealla salainen ohjusten päätukikohta – ”Näyttää siltä kuin he pelaisivat peliä”

Julkaistu:

Pohjois-Korea
CSIS:n mukaan maassa on useita tukikohtia, joista ei ole raportoitu muulle maailmalle.
Yksi 20:stä ilmoittamattomasta ballististen ohjusten tukikohdasta toimii Pohjois-Korean ohjusten päätukikohtana, kertoo Strategic and International Studies (CSIS) -ajatushautomon maanantaina julkaisema raportti.

18 neliökilometrin kokoinen Sino-rin tukikohta sijaitsee 212 kilometriä demilitarisoidulta vyöhykkeeltä etelään. Se on varustettu keskimatkan ballistisilla Nodong-1 -ohjuksilla.

Joulukuun 27. päivänä otetuissa satelliittikuvissa näkyy sisäänkäynti maanalaiseen bunkkeriin, vahvistettuja suojarakennelmia ja päämaja.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti perjantaina, että hän odottaa innolla toista huippukokousta Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa. Helmikuun tapaamisessa on määrä neuvotella ydinaseriisunnasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pohjoiskorealaiset eivät aio neuvotella asioista, joita he eivät tuo esiin. Näyttää siltä kuin he pelaisivat peliä. Heillä on edelleen kaikki tämä operaatiovalmius, sanoo Victor Cha, yksi raportin kirjoittajista.

CSIS kertoi marraskuussa, että Pohjois-Korealla voi olla jopa 20 ohjustukikohtaa, joista se ei ole raportoinut muulle maailmalle.

Lähde: Reuters