Ulkomaat

Yön uutiset: lue mitä tapahtui, kun nukuit

Julkaistu:

Meteorologilta kuubongareille aamutuimaan: lupaavalta näyttää – taivas pääosin kirkas koko maassa

Ainakaan paksujen pilvipeitteiden ei pitäisi tulla kuunpimennyksen seuraamisen esteeksi nyt varhain maanantain aamutunneilla.

Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala kertoo IS:lle, että pääosin taivas on kirkas koko maassa.

Lue lisää täältä.

Tutkimus: Useat villit kahvilajit vaarassa kadota, uhanalaisten listalla rakastettu Arabica – ilmastonmuutoksella näppinsä pelissä

Kew Botanic Gardensin tutkijat varoittavat, että usean luonnonvaraisen kahvilajin, mukaan lukien suomalaisten kahvihammasta hivelevän arabican, tulevaisuus luonnonvaraisena on vaakalaudalla. Syynä on lukuisten uhkatekijöiden summa: ilmaston lämpeneminen, kuivuus, luontaisten elintilojen hupeneminen, metsien hakkaaminen, tuholaiset ja taudit.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää täältä.

Erdogan: Turkki voi ottaa vastuulleen Syyriassa terrori-iskun kohteeksi joutuneen kaupungin

Presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi puhelinkeskustelussa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa, että Turkki on valmis varmistamaan Manbijin kaupungin turvallisuuden.

Lue lisää täältä.

Belgialainen kunnallispoliitikko kauppasi pakolaisille viisumeita – hallituksen jättänyt nationalistinen N-VA puolue joutuu selittelemään kiusallisesta syystä

Mechelenin kaupungin kaupunginvaltuutettu Melikan Kucam oli tv-ohjelman mukaan nyhtänyt 2 000 – 20 000 eroa per nenä Syyrian kristilliseen vähemmistöön, assyrialaisiin kuuluvilta pakolaisilta siitä, että oli suositellut heitä humanitäärisen viisumin saajiksi. Osa televisiokanavan haastattelemista pakolaisista kertoi, että he joutuivat käymään huutokauppaa siitä, kuka pääsee ”Kucamin listalle”. Suurempaa summaa tarjonnut sai syrjäytettyä aikaisemmin listalle valitun.

Lue lisää täältä.

Israel iski Syyriassa kohteisiin, joilla on yhteyksiä Iraniin

Israel on iskenyt Syyriassa kohteisiin, joilla on yhteyksiä Iraniin. Asiasta kertoo maan armeija.

Lue lisää täältä.

Löfven esittelee Ruotsin uuden hallituksen ja hallitusohjelman

Tilanne on historiallinen, sillä Ruotsissa ei ole ollut tapana tehdä yhteistyötä punavihreän ja porvarillisen blokin välisen rajan yli.

Lue lisää täältä.