Vasara kädessä buffet-ravintolaan hyökännyt surmasi kaksi New Yorkissa

Julkaistu:

Yhdysvallat
Brutaaliksi kuvailtu vasarahyökkäys vaati toisen kuolonuhrin perjantaina. Yksi kolmesta uhrista on edelleen kriittisessä tilassa.
New Yorkin Brooklynissa sijaitsevassa ravintolassa tapahtui viime tiistaina raaka väkivaltarikos. Poliisin mukaan 34-vuotias mies käveli viiden aikaan iltapäivällä sisälle Seaport Buffet -nimiseen aasialaiseen ravintolaan ja hyökkäsi pahaa-aavistamattomien ihmisten kimppuun vasaraa aseenaan käyttäen.

Ravintolan työntekijät ja asiakkaat syöksyivät kauhuissaan ulos ja osa heistä hakeutui turvaan vastapäiseen baariin.

– Päästimme heidät sisään. He kertoivat, että mies tuli vasaran kanssa ja alkoi hakata satunnaisesti ihmisiä. Yksi työntekijöistä tuli tänne ja kertoi, että mies oli tullut hulluksi ja alkanut huutaa, kertoi baarin omistaja Samantha Randazzo ABC7-kanavalle.
Poliisi kertoi heti brutaaliksi kuvaillun hyökkäyksen jälkeen yhden ihmisen kuolleen ja kahden muun olevan kriittisessä tilassa. Perjantaina poliisi kertoi NBC Newsin mukaan, että toinen loukkaantuneista oli menehtynyt sairaalassa vammoihinsa.

Heti paikan päälle kuollut uhri oli ravintolan kokki Fufai Pun, 34. Perjantaina sairaalassa puolestaan menehtyi ravintolan 60-vuotias omistaja Kheong Ng-Thang.

Edelleen kriittisessä tilassa sairaalassa on ravintolan toimitusjohtaja Tsz Mat Pung, 50.

Poliisi tutkii rasistisen motiivin mahdollisuutta

Poliisin mukaan teosta epäilty Arthur Martunovich, 34, oli valinnut kohteekseen erityisesti ravintolan aasialaissyntyisiä miestyöntekijöitä. Tekoaan hän on perustellut tutkijoille sillä, että hän oli saanut vaikutteita kiinalaisista elokuvista, jossa miehet kohtelevat naisia kaltoin.

NBC New Yorkin mukaan poliisi tutkii nyt, oliko teon taustalla rasistinen motiivi. Martunovichilla ei ollut tiettävästi mitään yhteyksiä ravintolaan tai sen henkilökuntaan, vaikka hän asuu vain muutaman korttelin päässä.

ABC7:n mukaan Martunovichin pidätyksen jälkeen antamat lausunnot viittaavat henkiseen epävakauteen. Kyseessä oli miehen ensimmäinen pidätys, mutta kanavan mukaan viranomaiset tutkivat aiemmin hänen mahdollista osuuttaan vuonna 2016 tapahtuneeseen väkivallantekoon.

Syytteitä hän ei kuitenkaan tuolloin saanut. Martunovichin on kerrottu joutuneen myös itse väkivaltarikosten uhriksi vuosina 2004 ja 2016.

NBC New Yorkin lähteiden mukaan hän olisi keskiviikkona hyökännyt poliisilaitoksella kahden poliisin kimppuun raapien ja lyöden heitä nyrkillä. Perjantaina miehen kerrottiin olevan arvioitavana sairaalan psykiatrisella osastolla.