Ulkomaat

Trump hyökkäsi Cohenia vastaan Twitterissä – Valkoinen talo: Buzzfeedin väitteet ovat ”ehdottoman valheellisia”

Julkaistu:

Uutissivusto Buzzfeedin lähteiden mukaan Yhdysvaltain presidentti olisi ohjeistanut ex-asianajajaansa valehtelemaan kongressin edessä.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei ole toistaiseksi suoraan kommentoinut uutissivusto Buzzfeedin kohuttua raporttia, jonka mukaan hän olisi ohjeistanut henkilökohtaista asianajajaansa Michael Cohenia valehtelemaan kongressille hänen liiketoimistaan Venäjällä. Jos sivuston lähteiden, kahden liittovaltion rikostutkijan, väitteet osoittautuvat todeksi, kyseessä saattaa olla liittovaltiotason rikos.
Trump julkaisi perjantaina kuitenkin twiitin, jossa hän lainasi Fox Newsin Valkoisen talon kirjeenvaihtajan Kevin Corken sanoja.

– Kevin Corke @Fox News ”Älkää unohtako, että Michael Cohen on jo tuomittu väärästä valasta ja petoksesta, ja niinkin hiljattain kuin tällä viikolla Wall Street Journal on antanut ymmärtää, että hän on saattanut varastaa kymmeniä tuhansia dollareita...” Trump twiittasi.

– Valehtelee lyhentääkseen vankilatuomiotaan! presidentti lisäsi.
Sekä tiedotusvälineissä että sosiaalisessa mediassa kiinnitettiin huomiota siihen, että Valkoisen talon varalehdistösihteeri Hogan Gidley ei kiistänyt suoraan Buzzfeedin tietoja kommentoidessaan asiaa perjantaina Fox Newsille. Sen sijaan Gidley kyseenalaisti uutissivuston luotettavuuden.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– On täysin naurettavaa, että annamme minkäänlaista painoarvoa ja uskottavuutta sellaiselle uutislähteelle kuin Buzzfeedille. He ovat vastuuttomia ja vastuussa täysin valheellisen muistion julkaisusta, Gidley sanoi viitaten ex-brittiagentti Christopher Steelen koostamaan skandaalinkäryiseen muistioon, jonka Buzzfeed julkaisi ainoana tiedotusvälineenä kokonaisuudessaan tammikuussa 2017.

Muistiossa esitettiin kuohuttavia ja edelleen enimmäkseen vahvistamattomia väitteitä Trumpin Venäjä-yhteyksistä. Muistion on sittemmin väitetty olevan osa erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtamaa tutkintaa, jossa selvitetään Trumpin vaalikampanjan epäiltyjä Venäjä-yhteyksiä.

Myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa Valkoisen talon lehdistösihteeri Sarah Sanders kuittasi toimittajille puhuessaan Buzzfeedin julkaisemat väitteet ”ehdottoman valheellisina”.

Myös Trumpin asianajaja Rudy Giuliani kiisti väitteet perjantaina julkaisemassaan lausunnossa.

– Kaikki väitteet, joiden mukaan presidentti olisi ohjeistanut entistä asianajajaansa valehtelemaan ovat kategorisesti valheellisia, Giuliani sanoi Reutersin mukaan.

Perjantaina sekä edustajainhuoneen tiedustelukomitean puheenjohtaja Adam Schiff että oikeuskomitean puheenjohtaja Jerrold Nadler lupasivat, että Buzzfeedin väitteet tutkitaan.

– Väitteet siitä, että Yhdysvaltain presidentti on voinut yllyttää valheelliseen lausuntoon komiteamme edessä pyrkimyksenään rajoittaa tutkintaa ja peitellä liiketoimiaan Venäjän kanssa, ovat vakavimpia tähän mennessä. Teemme kaiken tarpeellisen selvittääksemme, ovatko ne totta, Schiff twiittasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt