Ulkomaat

Kotimatkalla ollut Aiia, 21, puhui siskonsa kanssa puhelimessa, kun hyökkääjä iski – vaihto-oppilaan surma kuohuttaa Australiassa

Julkaistu:

Australia
Sisko kuuli, kuinka Aiia Maasarwen puhelin putosi kesken puhelun maahan. Sen jälkeen nuoreen naiseen ei enää saanut yhteyttä.
Australiaa on järkyttänyt israelilaisen vaihto-opiskelijan Aiia Maasarwen, 21, surma. Melbournessa puoli vuotta asunut Maasarwe jutteli siskonsa kanssa puhelimessa kävellessään kotiin raitiovaunupysäkiltä, kun hänen kimppunsa hyökättiin, BBC kertoo.

– (Sisko) kuuli, että puhelin putosi maahan ja kuului ääniä, rikostarkastaja Andrew Stamper sanoi.


Maasarwe oli ollut komediaesityksessä ja palaamassa kotiinsa hieman puolenyön jälkeen keskiviikkona.

Sisko yritti soittaa uudelleen Maasarwelle, mutta tämä ei enää vastannut. Sisko soitti poliisille heti aamulla samoihin aikoihin, kun Maasarwen osittain alaston ruumis löydettiin kauppakeskuksen edustalta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Oletuksemme on tässä vaiheessa, että kyse on sattumanvaraisesta, opportunistisesta hyökkäyksestä, Stamper sanoi.

Rikospaikalta löydettiin musta lippalakki ja harmaa t-paita. Poliisi on myös käynyt läpi valvontakameranauhoja.


The Guardianin mukaan poliisi epäilee, että Maasarwea saattoi seurata samalla raitiovaunulla kulkenut mies, joka jäi kyydistä nuoren naisen kanssa samalla pysäkillä. Hyökkäys tapahtui noin 50 metrin päässä pysäkiltä.

Maasarwella olisi ollut vain kilometrin matka kotiin.

Poliisi ei ole kertonut, tehtiinkö Maasarwelle seksuaalista väkivaltaa.

– Tämä oli aivan hirveä ja kauhistuttava teko, jonka kohteeksi joutui viaton nuori nainen, joka oli kaupungissamme vieraana, rikostarkastaja Stamper kommentoi.

Maasarwen setä Abed Katane kertoi israelilaismediassa, että nuori nainen oli opiskellut kiinaa ja englantia Shanghaissa. Hän oli Melbournessa vaihto-oppilaana.

– Hän oli loistava oppilas, täynnä elämää. Hän ei ollut kovin vaarallisessa maassa ja silti me saamme tällaisen tuskallisen viestin, Katane sanoi Haaretz-lehdelle.


Nuoren naisen murha on muistuttanut monia viime kesänä tapahtuneesta tapauksesta. Seitsemän kuukautta sitten koomikko Eurydice Dixon, 22, raiskattiin ja surmattiin vain muutaman sadan metrin päässä kotoaan Melbournessa.

Dixon oli vain muutamaa tuntia aiemmin esiintynyt paikallisessa baarissa. Hyvin sujuneen keikkansa päätyttyä hän oli lähtenyt kävelemään kohti kotiaan noin kello 22.30.

– Olen melkein kotona turvassa. Entä sinä? nainen viestitti ystävälleen.
Australian ihmisoikeuskomission vuonna 2017 julkaiseman raportin mukaan luvut naisiin kohdistuva väkivalta on huolestuttavan korkeat.