Ulkomaat

Julen, 2, putosi piknikillä 100-metriseen kaivoon – maan uumenista löytyi hiuksia, ei poikaa

rac

Julkaistu:

Espanja
Operaatio maan syvyyksiin Espanjassa pudonneen pikkupojan pelastamiseksi on jatkunut.
Kaksivuotias Julen-poika katosi sunnuntaina iltapäivällä ollessaan vanhempiensa kanssa perhepiknikillä vuoristoalueella Totalánissa Malagassa.

Karkkipussia kantaneen pojan on arvioitu pudonneen halkaisijaltaan vain noin 25 sentin levyiseen porauskaivoon.
Epäilys pojan putoamisesta maan uumeniin on aiheuttanut valtavan pelastusoperaation, johon on osallistunut valtava määrä ihmisiä. Tiistaina illalla Andalusian keskushallinnon edustaja Alfonso Rodríguez Gómez de Celis arvioi, että porauskaivoon saadaan 48 tunnin sisällä kaivettua kaksi tunnelia, joita myöten luolapelastajat voivat päästä pojan lähelle.

Vielä keskiviikkona illalla poika oli edelleen kateissa, ja koko Espanjan on kuvailtu seuraavan kuumeisesti pelastustöiden etenemistä.


Samalla kun pelastajat pyrkineet löytämään keinoja päästä Julenin luokse romahduttamatta koko porauskaivoa, on epäilys pojan päätymisestä maan uumeniin vahvistunut hetki hetkeltä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

El País -lehden mukaan porauskaivosta on löydetty hiuksia, joiden on laboratoriotesteillä todettu kuuluvan Julenille.

– Löydös on saanut meidät vakuuttuneiksi siitä, että hän on siellä, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis kertoo.


Jo aikaisemmin pelastajat ovat pystyneet paikantamaan pojan karkkipussin noin 75 metrin syvyydestä kauko-ohjatulla kameralla. Nyt syvyyksistä kerrotaan löytyneen myös mukin, joka oli pojan käytössä.

Keskiviikkona pojan isä José Roselló antoi lausunnon lehdistölle painajaisesta, johon perhe on joutunut.

– Vain vanhemmat voivat tietää, mitä käymme parhaillaan läpi. Vaimoni on aivan tuskan murtama, isä kuvaili kyyneliään pidätellen.

– Haluamme kiittää kaikkia, jotka työskentelevät keskeytyksettä löytääkseen poikamme. Tarvitsemme ihmeen ja vähän hyvää onnea.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt