Ulkomaat

Kaksivuotias putosi 100 metriseen kaivoon Malagassa – pelastustöissä mukana toistasataa ihmistä

rac

Julkaistu:

Toistaiseksi pelastajat ovat pystyneet paikantamaan vain pojan karkkipussin noin 75 metrin syvyydestä.
Espanjalainen 2-vuotias Julen putosi noin 100 metriä syvään porauskaivoon sunnuntaina Totalánissa Malagassa.

Pelastustöissä on mukana yli 100 henkilöä. Myös yksityiset tunnelifirmat ovat tarjonneet kalustoaan pojan pelastamiseksi.

– Uskon, että 48 tunnin kuluessa saamme valmiiksi kaksi tunnelia. Yksi kulkee rinnakkain porakaivon suuntaisesta ylhäältä alas ja toinen kaivetaan vaakatasossa rinteeltä, kertoi Andalusian keskushallinnon edustaja Alfonso Rodríguez Gómez de Celis tiistaina illalla Malaga Hoyn mukaan.

Loppumatkan pojan luo kaivantoon kaivavat paikalle saapuneet erikoistuneet luolapelastajat.


Kaksivuotias katosi ollessaan vanhempiensa kanssa vuoristoalueella sunnuntaina iltapäivällä. Karkkipussia kantaneen pojan epäillään pudonneen vain noin 25 senttiä halkaisijaltaan olevaan porauskaivoon. Porausreikä tehtiin kuukausi sitten vesilähteitä etsittäessä, eikä sitä oltu tukittu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toistaiseksi pelastajat ovat pystyneet paikantamaan vain pojan karkkipussin noin 75 metrin syvyydestä kauko-ohjatulla kameralla. Pelastajat yrittävät leventää kaivantoa saadakseen kameran syvemmälle, mutta vaarana on myös kaivannon seinämien sortuminen.

Pojan vanhemmat ovat epätoivoisia ja he saavat kriisiapua. Vanhemmat olivat jo 2017 menettäneet toisen 3-vuotiaan lapsensa sydänsairauteen.