Venäjällä levisi virheellinen tieto Sipilän vierailusta

Julkaistu:

Pääministeri Juha Sipilä ei ole menossa keväällä vierailulle Moskovaan, toisin kuin Venäjän mediassa kerrotaan.
Venäjän mediassa on levinnyt virheellinen tieto, jonka mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk) olisi menossa pian vierailulle Venäjälle.

Tieto lähti leviämään Venäjän parlamentin ylähuoneen puhemiehen Valentina Matvijenkon lausumasta, kun hän tapasi Moskovassa eduskunnan puhemiehen Paula Risikon maanantaina.

Matvijenko kertasi puheenvuorossaan ensin Suomen ja Venäjän välisiä korkean tason tapaamisia viime ajoilta ja muistutti muun muassa pääministeri Dmitri Medvedevin käyneen tapaamassa Sipilää viime syyskuussa Helsingissä.

– Helmikuussa tai maaliskuun alussa me odotamme Suomen pääministeriä vierailulle Moskovaan, Matvijenko sanoi Parlamentskaja gazetan mukaan.

Matvijenkon lausuma levisi Venäjän uutistoimistojen kautta myös useisiin muihin viestimiin.

Valtioneuvoston kansliasta kerrottiin tiistaina IS:lle, että tieto Sipilän tulevasta Venäjän-vierailusta ei pidä paikkaansa.

Vierailua oli kyllä suunniteltu alustavasti Medvedevin vierailun vastavierailuksi, mutta aikatauluongelmat ja tulossa olevat eduskuntavaalikiireet estävät Sipilän matkan toteutumisen. Matvijenkon lausuma saattaakin selittyä sillä, että hän oli jostain syystä saanut Risikon tapaamiseen taustamateriaalia, jota ei ollut tältä osin päivitetty.

Matvijenko kehui Risikkoa tavatessaan myös Venäjän ja Suomen suhteita, jotka ovat hänen mukaansa kehittyneet kaikkein dynaamisimmin, kun vertaa Venäjän suhteita muihin pohjoisen Euroopan maihin.

Liittoneuvoston oman tv-kanavan mukaan Risikko puolestaan luonnehti Suomen ja Venäjän suhteita hedelmällisiksi.

– Suhteidemme vahva puoli on siinä, että me voimme nostaa esiin kysymyksiä, joissa mielipiteemme eroavat, Risikko sanoi Vmeste-RF:n mukaan.

Lue myös: Risikko matkusti Moskovaan – tapaa Matvijenkon ja Medvedevin

Paula Risikko on parhaillaan Moskovassa kaksipäiväisellä vierailulla. Tänään hän puhuu Gaidar-foorumissa ja hänen odotetaan tapaavan lyhyesti myös pääministeri Medvedevin.