Norjan poliisilta uutta tietoa miljonäärin vaimon sieppauksesta: ”Vihjeitä tullut yhteensä yli 500” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Norjan poliisilta uutta tietoa miljonäärin vaimon sieppauksesta: ”Vihjeitä tullut yhteensä yli 500”

Norjan poliisi piti tiedotustilaisuuden Anne-Elisabeth Falkevik Hagenin katoamisesta. Poliisitarkastaja Tommy Brøske kertoo tutkinnan vaiheista.

Julkaistu: 12.1.2019 23:32

Miljonääri Tom Hagenin vaimo Anne-Elisabeth Falkevik Hagen katosi Oslon ulkopuolella sijaitsevasta kodistaan 31. lokakuuta 2018.

Norjan poliisi tutkii yhä Anne-Elisabeth Falkevik Hagenin, 68, epäiltyä sieppausta. Hänen miehensä on miljonääri Tom Hagen. Poliisi ei ollut kertonut turvallisuussyistä käynnissä olleesta etsintäoperaatiosta ennen kuin norjalainen media kertoi siitä keskiviikkona. Poliisi pyysi yleisöä kertomaan poliisille havainnoistaan.

IS kysyi Norjan poliisilta tutkinnan etenemisestä.

– Tutkinta on edennyt ja lajittelemme nyt saamiamme vihjeitä, joita on tullut yhteensä yli 500, Tommy Brøske kertoo Ilta-Sanomille.

Falkevik Hagen katosi Fjellhamarissa, Oslon ulkopuolella sijaitsevasta kodistaan jo 31. lokakuuta. Poliisilla ei ole tietoa Falkevik Hagenin olinpaikasta.

Perhettä tarkkailtu mahdollisesti pitkään

Poliisi pyysi yleisöltä apua muun muassa selvittääkseen, mitä tapahtui Tom Hagenin työpaikan edustalla 31. lokakuun päivän aamuna. Valvontakameran kuvissa näkyy, kuinka jalankulkija tulee paikalla ja sitten kääntyy ja palaa takaisin puoli kahdeksan aikaan aamulla. 24 minuuttia myöhemmin paikan ohittaa toinen jalankulkija ja pyöräilijä.

Osa tapahtumista on selvinnyt.

– Pyöräilijä ilmoittautui itse meille perjantaina vihjepuhelimessa. Häntä on nyt kuultu ja olemme tarkastaneet asian. Meillä ei ole enempää kerrottavaa hänestä, Brøske sanoo.

Poliisin mukaan on mahdollista, että perheenjäsenten liikkeitä oli tarkkailtu jo ennen epäiltyä sieppausta.

Poliisi näytti tiedotustilaisuudessa lisäksi valvontakameran videon kahdesta henkilöstä, jotka liikkuivat Oslon alueella Lørenskogissa Falkevik Hagenin katoamispäivänä.

– He eivät ole vielä ilmoittautuneet poliisille, Brøske kertoo.

Media: Siepattiin kylpyhuoneesta

Katoamisesta kertoivat Verdens Gang ja Aftenposten. Aftenposten kertoo, että Falkevik Hagenin kimppuun käytiin kylpyhuoneessa. Poliisi ei löytänyt murron jälkiä asunnosta.

Torstaina poliisi vahvisti tiedotustilaisuudessa, että se oli saanut tiedon Falkevikin epäillystä sieppauksesta jo katoamispäivänä.

Poliisin mukaan on mahdollista, että perheenjäsenten liikkeitä oli tarkkailtu jo ennen epäiltyä sieppausta.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen katosi kotoaan lokakuun lopulla.

Tämä tapauksesta tiedetään

Falkevik Hagenin katoaminen paljastui, kun hänen miehensä Tom Hagen tuli työpäivän jälkeen kotiin ja löysi huonolla norjankielellä kirjoitetun viestin, jossa vaadittiin 9 miljoonan euron lunnaita, jotka pitäisi maksaa kryptovaluuttana. Viestissä Falkevik Hagen uhattiin tappaa, jos poliisi sekaantuisi tapaukseen. Hageneilla on kolme aikuista lasta.

– Perhe on päättänyt noudattaa poliisin neuvoa, että lunnaita ei makseta, Hagenin perheen asianajaja Svein Holden kertoi Aftonbladetissa.

Norjalaismedian mukaan Tom Hagenin omaisuuden arvo on noin 1,7 miljardia kruunua eli noin 174 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Norjan poliisi saanut yli 100 vihjettä miljonäärin vaimon epäillystä sieppauksesta – valvontakamera kuvasi aviomiehen työpaikan lähellä liikkuneen henkilön

Tom Hagen on järkyttynyt vaimonsa katoamisesta.

Poliisin mukaan tällä hetkellä ei ole todisteita siitä, että vaaraa kohdistuisi muihin ihmisiin.

Hagenin kotitalo kuvattuna vuonna 2011.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?