Ulkomaat

Kuusi ulkomaalaista kuollut Pohjois-Ruotsissa – pikkubussi ja kuorma-auto rajussa kolarissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Ruotsalaislehtien mukaan kuolleet olivat ulkomaalaisia.
Kiirunassa Pohjois-Ruotsissa sattuneessa liikenneonnettomuudessa kuoli kuusi ihmistä, vahvistaa Ruotsin poliisi. Pikkubussi ja kuorma-auto törmäsivät toisiinsa Kiirunassa Masugnsbynin (Masuuninkylä) luoteispuolella Vittangin (Vittanki) ja Pajalan välisellä tiellä viime yönä, kertoo Aftonbladet.

Lehden mukaan bussissa oli seitsemän ihmistä, joista kuusi kuoli ja yksi kuljetettiin helikopterilla sairaalaan. Kuorma-auton kuljettaja ei loukkaantunut turmassa, mutta oli sen jälkeen shokissa. Lehden mukaan bussin matkustajat olivat ulkomaalaisia.

Poliisi ei kerro kuolonuhrien kansalaisuutta, mutta kaikki uhrit olivat syntyneet 1990-luvulla ja lähtöisin Pohjoismaiden ulkopuolelta.

Expressenin mukaan paikallinen Kaunis Iron -kaivosyhtiö on vahvistanut, että turmassa mukana ollut kuorma-auto kuuluu yhtiölle. Poliisi on kuulustellut kuljettajaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tie oli pelastustoimien vuoksi poikki aina aamuseitsemään saakka. Uhrit jouduttiin leikkaamaan pahoin romuttuneesta autosta. Hälytys turmapaikalle tuli hieman ennen kello kahta.

Suomen ulkoministeriö kertoi aiemmin STT:lle, että Suomen Tukholman-suurlähetystö on yhteydessä paikallisviranomaisiin selvittääkseen, onko turman uhrien joukossa suomalaisia.