Ulkomaat

Pariisin keskustassa todennäköinen kaasuräjähdys – neljä kuollut, kymmeniä loukkaantunut

Julkaistu: , Päivitetty:

Neljä kuollut, kymmeniä loukkaantunut.
Ainakin neljä ihmistä on saanut surmansa Pariisin keskustan kaasuräjähdyksessä, kertoo uutiskanava CNN Twitterissä. Kuolleista kaksi on räjähdyspaikalle lähetettyjä palomiehiä.

Loukkaantuneita on liki 40. Heistä kymmenkunta on saanut vakavia vammoja.

Reutersin mukaan räjähdys tapahtui aamulla noin kello yhdeksän paikallista aikaa Pariisin yhdeksännessä kaupunginosassa lähellä Pariisin pörssiä, osoitteessa Rue de Trevise. Osoitteessa sijaitsee muun muassa leipomo.

Räjähdyksen syyksi epäillään alustavasti kaasuvuotoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Räjähdys sai aikaan myös tulipalon. Paikalla on toistasataa palomiestä. Räjähtäneessä rakennuksessa on leipomon lisäksi toimistotiloja.


Uutistoimistojen välittämissä kuvissa onnettomuuspaikalta näkyy tuhoutuneen ja osittain liekeissä olevan rakennuksen lisäksi pahasti vaurioituneita autoja ja laajalle alueelle levinneitä talosta irronneita osia.


Emily Molli oli lähellä räjähdyspaikkaa. Hän kertoo tilanteesta ranskalaiselle The Local -lehdelle.

– Olin muutaman metrin päässä katua. Juoksin katsomaan, mitä tapahtui. Kaikkialla oli savua. Kuulin ihmisten huutavan. Näin useiden loukkaantuneen, hän kertoo lehdessä.

Hänen mukaansa rakennuksessa on oli useita ihmisiä sisällä räjähdyksen sattuessa.

Onnettomuuspaikan lähellä asuva Claire Sallavuard kertoi heränneensä räjähdyksen paineaaltoon.

– Kaikki asunnon ikkunat särkyivät ja ovet paiskautuivat saranoiltaan. Jouduin kävelemään oven ylitse päästäkseni ulos huoneesta. Lapset olivat paniikissa, koska eivät päässeet ulos huoneestaan, Sallavuard kertasi.

Pariisissa oli tavallista enemmän poliiseja räjähdyksen aikaan, sillä he olivat turvaamassa järjestystä niin sanottujen keltaliivien mielenosoitusten takia.