Ensimmäinen kuva sieppaajaltaan paenneesta Jayme Clossista, 13, julki – ”Hän on se, joka auttoi meitä tekemään läpimurron” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ensimmäinen kuva sieppaajaltaan paenneesta Jayme Clossista, 13, julki – ”Hän on se, joka auttoi meitä tekemään läpimurron”

Julkaistu: 12.1.2019 5:34

Täti Jen Smith, 13-vuotias Jayme Closs ja Molly-koira poseeraavat yhteiskuvassa.

Sieppaajaltaan aiemmin tällä viikolla paennut Jayme Closs, 13, on päässyt tapaamaan tätinsä Yhdysvalloissa.

Ensimmäinen kuva tunteikkaasta jälleennäkemisestä levisi julkisuuteen perjantaina.

– Itkin juuri... paljon onnen kyyneleitä, täti Jen Smith kommentoi aikaisemmin ABC:n Good Morning America -ohjelmassa.

Viranomaiset eivät ole kertoneet yksityiskohtia Clossin paosta tai olosuhteista, joissa tämä vietti lähes kolme kuukautta vankina.

Koiraa ulkoiluttanut nainen löysi Clossin torstaina. Tyttö vietti yön sairaalassa tarkkailtavana ja puhui tutkijoiden kanssa perjantaina.

Täti Jennifer Smith, Molly-koira ja Jayme Closs yhteiskuvassa.

– Jayme on tämän tapauksen sankari. Hän on se, joka auttoi meitä tekemään läpimurron, Barronin piirikunnan seriffi Chris Fitzgerald sanoi.

Clossin sieppauksesta ja tämän vanhempien murhasta epäillään 21-vuotiasta Jake Pattersonia, joka jäi kiinni pian tytön löytymisen jälkeen.

James ja Denise Closs löytyivät surmattuina kotoaan 15. lokakuuta. Samalla huomattiin, että heidän tyttärensä oli kadonnut.

Ainakin 30 tutkijaa on tutkinut perjantain aikana Gordonissa, Wisconsinissa sijaitsevaa taloa, jossa Clossia mitä ilmeisimmin pidettiin vankina.

Poliisi otti 21-vuotiaan Pattersonin kiinni, kun tämä etsi Clossia kaduilta paon jälkeen. Tutkijat uskovat, että mies on toiminut yksin.

Kyltti Barronissa toivottaa Jaymen tervetulleeksi kotiin.

Fitzgeraldin mukaan Patterson oli jo etukäteen valinnut Clossin kohteekseen, kun hän saapui tämän kotitalolle ja surmasi tämän vanhemmat ampumalla.

– Tällä hetkellä tässä jutussa mikään ei osoita, että epäilty olisi tuntenut jonkun Clossin kotoa tai ollut yhteydessä kenenkään Clossin perheeseen kuuluvan henkilön kanssa. Epäillyn aikomuksena oli kidnapata Jayme, ja hän näki suurta vaivaa valmistautuessaan viemään hänet.

Vankilaan viedyllä Pattersonilla ei ollut aiempaa rikostaustaa Wisconsinin osavaltiossa. Häntä odotetaan oikeuden eteen maanantaina.

FBI:n tilastot kertovat, että joka vuosi noin 350 alle 21-vuotiasta joutuu tuntemattomien henkilöiden sieppaamaksi Yhdysvalloissa.

Seriffi Chris Fitzgerald esittelee medialle epäillyn Jake Pattersonin kuvaa.

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?