Ulkomaat

Lumikaaos koettelee Eurooppaa – kaksi kuoli lumivyöryssä Bulgariassa, ainakin 20 kuolonuhria ympäri maanosaa

Julkaistu:

Lumi
Tilanne on vaikea muun muassa Alpeilla.
Voimakas lumentulo on koetellut Eurooppaa tällä viikolla, uutisoi Daily Mail verkkosivuillaan.

Ainakin 20 ihmistä on kuollut ympäri maanosaa. Viimeisimmät uhrit olivat kaksi lumivyöryn alle perjantaina Bulgariassa jäänyttä lumilautailijaa.

Punaisen Ristin työntekijöiden mukaan lumilautailijat menivät Pirinin vuoristossa rinteeseen varoituksista huolimatta.

Albaniassa puolestaan sähköyhtiön työntekijä sai perjantaina sydänkohtauksen korjatessaan lumen vaurioittamia linjoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lumivyöryjä on sattunut useita, ja varoituksia on annettu monin paikoin. Sääennusteet ovat povanneet lumentulon jatkuvan ensi viikon puoliväliin asti.


Guardianin mukaan lumentulo on aiheuttanut kaaosta ja kuolemaa Saksan ja Itävallan alppimaisemissa. Lunta on metrikaupalla.

Torstaina iltapäivällä 9-vuotias poika kuoli jäätyään kaatuvan puun alle Ayingissa. Viikonloppuna kaksi saksalaista laskettelijaa kuoli lumivyöryissä Itävallan puolella.

Moni on jäänyt lumen saartamaksi, ja pelastustyöntekijät ja sotilaat ovat tehneet ympäri vuorokauden töitä auttaakseen heitä ja poistaakseen lunta rakennusten katoilta.

Baijerissa useat koulut ovat pysyneet suljettuina ja raideliikenne on pysähtynyt paikoin. Frankfurtin ja Münchenin lentoasemilta peruttiin perjantaina jopa sata lähtevää lentoa.

Ongelmia on ollut myös tieliikenteessä – kaatuneiden puiden, onnettomuuksien ja lumikinosten takia. Sadat ihmiset joutuivat yöpymään autoissaan, kun liikenne pysähtyi lähellä Rosenheimia.