Ulkomaat

Lumikaaos koettelee Eurooppaa – kaksi kuoli lumivyöryssä Bulgariassa, ainakin 20 kuolonuhria ympäri maanosaa

Julkaistu:

Lumi
Tilanne on vaikea muun muassa Alpeilla.
Voimakas lumentulo on koetellut Eurooppaa tällä viikolla, uutisoi Daily Mail verkkosivuillaan.

Ainakin 20 ihmistä on kuollut ympäri maanosaa. Viimeisimmät uhrit olivat kaksi lumivyöryn alle perjantaina Bulgariassa jäänyttä lumilautailijaa.

Punaisen Ristin työntekijöiden mukaan lumilautailijat menivät Pirinin vuoristossa rinteeseen varoituksista huolimatta.

Albaniassa puolestaan sähköyhtiön työntekijä sai perjantaina sydänkohtauksen korjatessaan lumen vaurioittamia linjoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lumivyöryjä on sattunut useita, ja varoituksia on annettu monin paikoin. Sääennusteet ovat povanneet lumentulon jatkuvan ensi viikon puoliväliin asti.


Guardianin mukaan lumentulo on aiheuttanut kaaosta ja kuolemaa Saksan ja Itävallan alppimaisemissa. Lunta on metrikaupalla.

Torstaina iltapäivällä 9-vuotias poika kuoli jäätyään kaatuvan puun alle Ayingissa. Viikonloppuna kaksi saksalaista laskettelijaa kuoli lumivyöryissä Itävallan puolella.

Moni on jäänyt lumen saartamaksi, ja pelastustyöntekijät ja sotilaat ovat tehneet ympäri vuorokauden töitä auttaakseen heitä ja poistaakseen lunta rakennusten katoilta.

Baijerissa useat koulut ovat pysyneet suljettuina ja raideliikenne on pysähtynyt paikoin. Frankfurtin ja Münchenin lentoasemilta peruttiin perjantaina jopa sata lähtevää lentoa.

Ongelmia on ollut myös tieliikenteessä – kaatuneiden puiden, onnettomuuksien ja lumikinosten takia. Sadat ihmiset joutuivat yöpymään autoissaan, kun liikenne pysähtyi lähellä Rosenheimia.

Tuoreimmat
 1. Juuri nyt
 2. Donald Trump peruu delegaationsa osallistumisen Maailman talousfoorumiin
  Taloussanomat
 3. Tunti sitten
 4. Kotimatkalla ollut Aiia, 21, puhui siskonsa kanssa puhelimessa, kun hyökkääjä iski – vaihto-oppilaan surma kuohuttaa Australiassa
  Ulkomaat
 5. WSJ: Yhdysvallat harkitsee kiinalais­tuotteiden tuonti­tullien höllentämistä
  Taloussanomat
 6. Natalie ja Kerry ottivat selfien ”Paholaisen ovilla” – järkyttyivät kuvaan tallentuneesta kalpeasta hahmosta
  Viihde
 7. 2 tuntia sitten
 8. Sukeltajien poikkeuksellinen kohtaaminen valtavan valkohain kanssa tallentui kuviin – asiantuntijat kiinnittivät huomiota yhteen seikkaan
  Ulkomaat
 9. Kuvat prinssi Philipin kolaripaikalta: Suurikokoinen Land Rover rysähti tielle kyljelleen, Kia päätyi keula edellä pöpelikköön
  Kuninkaalliset
 10. Rekkaa ohittamaan lähtenyt autoilija törmäsi kolmeen vastaantulijaan Huittisissa – yksi loukkaantui vakavasti, kaksi lievästi
  Kotimaa
 11. 4 tuntia sitten
 12. Poliisi pyytää tietoja kadonneesta Jerestä – viimeisin yhteys 21-vuotiaaseen saatu joulukuussa
  Kotimaa
 13. 82-vuotias Berlusconi tulee taas – ilmoitti asettuvansa ehdolle EU-vaaleissa: ”Euroopasta puuttuu syvällistä ajattelua”
  Ulkomaat
 14. IS-raati arvioi puoluejohtajien esiintymisen – näin he pärjäsivät: ”Ei viinejä kauppoihin, koska täällä vedetään lähinnä lärvejä”
  Kotimaa
 15. Näytä lisää