Poliisi kertoi yksityiskohtia Jaymen, 13, sieppauksesta – epäilty ajoi päänsä kaljuksi ennen tekoa, jäi kiinni etsiessään paennutta tyttöä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi kertoi yksityiskohtia Jaymen, 13, sieppauksesta – epäilty ajoi päänsä kaljuksi ennen tekoa, jäi kiinni etsiessään paennutta tyttöä

Julkaistu: 12.1.2019 1:53

– Jayme on tämän jutun sankari, seriffi sanoo CNN:n mukaan.

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat paljastaneet lisää yksityiskohtia sieppaajaltaan paenneen Jayme Clossin, 13, tapauksesta. Asiasta kertoo CNN verkkosivuillaan.

Barronin piirikunnan seriffin Chris Fitzgeraldin mukaan tutkijat uskovat, että epäilty Jake Patterson toimi yksin murhatessaan Clossin vanhemmat ja siepatessaan tytön.

Ainakin 30 tutkijaa on tutkinut perjantain aikana Gordonissa, Wisconsinissa sijaitsevaa taloa, jossa Clossia mitä ilmeisimmin pidettiin vankina.

Poliisi otti 21-vuotiaan Pattersonin kiinni, kun tämä etsi Clossia kaduilta paon jälkeen.

– Vaikka en osaa tällä hetkellä sanoa, miten hän pakeni, uskomme epäillyn olleen etsimässä häntä, kun viranomaiset saivat häneen kontaktin, kommentoi Fitzgerald.

Hänen mukaansa epäilty ei ollut kotona pakohetkellä.

Jayme Closs, 13, löytyi elossa torstai-iltana Wisconsinissa.

Fitzgeraldin mukaan Patterson oli jo etukäteen valinnut Clossin kohteekseen, kun hän saapui tämän kotitalolle ja surmasi tämän vanhemmat ampumalla.

– Tällä hetkellä tässä jutussa mikään ei osoita, että epäilty olisi tuntenut jonkun Clossin kotoa tai ollut yhteydessä kenenkään Clossin perheeseen kuuluvan henkilön kanssa. Epäillyn aikomuksena oli kidnapata Jayme, ja hän näki suurta vaivaa valmistautuessaan viemään hänet.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että koiraa ulkoiluttanut nainen löysi tytön torstaina iltapäivällä.

– Jayme on tämän jutun sankari. Hän on se, joka auttoi meitä tekemään läpimurron, seriffi tiivisti.

 

James ja Denise Closs löydettiin kuolleina kotoaan 15. lokakuuta. Samalla huomattiin, että Jayme oli kadonnut.

CNN:n mukaan tutkinnan yhteydessä on löydetty haulikko, joka on yhdistetty Clossien murhaan. Fitzgerald kertoi Pattersonin ajaneen päänsä kaljuksi, jotta hän ei jättäisi Clossien kotiin fyysisiä todisteita.

Epäilty työskenteli lyhyen aikaa samassa yrityksessä kuin tytön vanhemmat, mutta hänellä ei vaikuttanut olevan minkäänlaista kontaktia näihin.

Patterson saa maanantaina syytteet kahdesta murhasta ja yhdestä sieppauksesta. Closs pääsi jo perjantaina tapaamaan tätiään ja kummitätiään.

Seriffi Chris Fitzgerald median edessä Barronissa 11. tammikuuta 2019.

Epäilty on 21-vuotias Jake Patterson.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?