Poliisi julkaisi Jaymen, 13, sieppauksesta ja vanhempien murhista epäillyn kuvan – uskotaan suunnitelleen tekonsa tarkasti - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi julkaisi Jaymen, 13, sieppauksesta ja vanhempien murhista epäillyn kuvan – uskotaan suunnitelleen tekonsa tarkasti

Sieppaajaltaan paenneen Jayme Clossin kerrottiin olevan siinä kunnossa, että hän kykenee vastaamaan viranomaisten kysymyksiin.

11.1.2019 19:09

Kiitokset ja ilontunteet olivat päällimmäisenä Yhdysvaltain Wisconsinissa perjantai-iltana Suomen aikaa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, jossa viranomaiset kertoivat 88 päivää kateissa olleen Jayme Clossin, 13, löytymisestä.

Barronin piirikunnan sheriffi Chris Fitzgerald kertoi, että Jaymen sieppauksesta sekä tämän vanhempien Denise ja James Clossin murhista epäiltynä on pidätetty Wisconsinissa sijaitsevassa Gordonin kaupungissa asuva Jake Thomas Patterson, 21. Miehen odotetaan saavan syytteet ensi viikolla.

Jake Thomas Patterson, 21, odottaa nyt syytteitä piirikunnan vankilassa.

Viranomaisilla ei ollut toistaiseksi antaa tarkempia yksityiskohtia siitä, mitä Jaymelle oli tapahtunut viimeisen kolmen kuukauden aikana. Tytön vahvistettiin paenneen itse asunnosta, jossa Pattersonin epäillään pitäneen häntä vankinaan.

Hän kohtasi paetessaan koiraansa ulkoiluttaneen naisen, joka toimitti hänet lähimpään naapuritaloon. Jayme kertoi talossa asuvalle pariskunnalle Pattersonin auton tuntomerkit, joiden ansiosta mies pidätettiin lähistöltä liki välittömästi tytön turvaan pääsemisen jälkeen.

Fitzgeraldin mukaan Jaymea pidettiin tarkkailussa sairaalassa yön yli, ja hän on nyt päässyt sukulaistensa hoiviin. Tytön kerrottiin olevan sellaisessa kunnossa, että hän kykenee vastaamaan viranomaisten kysymyksiin.

Jayme Clossin kerrottiin päässeen jo sairaalasta sukulaistensa hoiviin.

Viranomaiset perustelivat tietojen vähäisyyttä sillä, että tutkinta on edelleen hyvin varhaisessa vaiheessa, minkä vuoksi yksityiskohdat olivat edelleen jokseenkin hämärän peitossa myös heille itselleen. Tutkinta jatkuu Jaymen, Pattersonin sekä todistajien kuulemisilla.

Viranomaiset kuitenkin vahvistivat, että Jayme vietiin kotoaan vastoin tahtoaan. Epäillyllä ei ollut ollut tiettävästi aiempia kontakteja perheeseen, mutta hänen uskotaan suunnitelleen tekonsa tarkasti ja pyrkineen aktiivisesti peittämään jälkensä.

Tilaisuudessa puhuneen FBI:n edustajan mukaan epäillyn ”proaktiiviset toimet” olivat yksi syy siihen, miksi tutkinta oli niin haastava. Pattersonilla ei ole aiempaa rikoshistoriaa ainakaan Wisconsinin osavaltion alueella.

Viranomaiset kiittelivät tilaisuudessa toisiaan, mediaa, paikallisia yrityksiä sekä yksityishenkilöitä valtavasta työmäärästä, johon kaikki osallistuivat viimeisten kolmen kuukauden kuluessa. Erityiset kiitokset sai itse Jayme, joka lopulta itse pakeni sieppaajaltaan.

– Kyse oli lapsen halusta selvitä, Fitzgerald sanoi.

Hän kertoi poliisin saaneen kaikkiaan 3 500 vihjettä Jaymeen liittyen. Merkittävässä osassa olivat tahot, joiden kaikkialle levittämät kuvat takasivat sen, että tyttöä auttaneet sivulliset tunnistivat tämän välittömästi.

Poliisi on luvannut tiedottaa asiasta lisää lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?