Ulkomaat

Video näyttää millaista jälkeä teki suoraan hotellin ravintolaan iskenyt lumivyöry – useita loukkaantui Sveitsissä

Julkaistu:

Sekä Sveitsissä, Saksassa että Itävallassa on annettu lumivyöryvaroituksia.
Voimakas lumentulo koettelee Keski-Eurooppaa. Viranomaiset ovat joutuneet sulkemaan teitä, rautateitä ja hiihtokeskuksia korkean lumivyöryriskin takia, ja Itävallassa seitsemän ihmisen kerrotaan menehtyneen erilaisissa turmissa tällä viikolla. Lumimääriä on kuvailtu pahimmaksi vuosikymmeniin.


Läheltä piti -tilanne sattui Sveitsin koillisosassa Appenzell Ausserrhoden kantonissa torstaina, kun lumivyöry iski sisään paikallisen hotellin ravintolaan. Ainakin kolmen ihmisen on kerrottu saaneen lieviä vammoja, yksi henkilö jouduttiin kaivamaan lumen alta. Viranomaiset kartoittavat yhä, onko alueella kateissa olevia.


Sveitsiläisen The Local -lehden mukaan Schwägalpissa sijaitseva Hotel Säntis joutui lumivyöryn tielle noin kello kolmelta torstaina iltapäivällä. Paikallislehden mukaan hotelliin saapunut pariskunta oli juuri siirtynyt hotellin ravintolaan ja istuutunut ikkunan viereen, kun ulkona alkoi ryöpytä lunta. Ensin he luulivat että se putoaa katolta.

– Sitten kuului kovaa meteliä ja lumi vyöryi ravintolan takaosaan, nimettömänä esiintynyt mies kertoi.


Ravintolassa oli tapahtumahetkellä vain kolme asiakasta. Hotelli Säntis sijaitsee samannimisen vuoren kupeessa, ja viranomaiset ovat antaneet varoituksen uusien lumivyöryjen varalta.


Sveitsiläisviranomaisten mukaan vuoristoalueilla on tullut lunta paikoin liki metri kolmessa päivässä. Itävallassa on puhuttu jopa suuremmista lumimääristä. Lumentulon on ennustettu jatkuvan ainakin vielä perjantain.