Vanhemmat murhattiin lokakuussa – nyt koiranulkoiluttaja löysi kadonneen Jaymen, 13, resuisena ja nälkäisenä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vanhemmat murhattiin lokakuussa – nyt koiranulkoiluttaja löysi kadonneen Jaymen, 13, resuisena ja nälkäisenä

Julkaistu: 11.1.2019 10:29

Tyttöä etsittiin suuroperaatiossa kolme kuukautta. Poliisi tiedottaa myöhemmin perjantaina lisää tapauksesta.

Wisconsinin osavaltiossa lokakuussa kadonnut 13-vuotias Jayme Closs on löytynyt dramaattisten tapahtumien jälkeen Yhdysvalloissa.

Koiranulkoiluttaja törmäsi resuiseen, nälkäiseen tyttöön torstaina iltapäivällä Gordonin pikkukaupungin ulkopuolella harvaan asutulla alueella. Suurta julkisuutta saaneen tapauksen vuoksi tytön löytäjä tajusi heti mistä oli kysymys ja haki apua lähimmästä talosta.

– Tämä on Jayme Closs. Soita hätänumeroon, naapuri kertoi Minneapolis Star Tribunen haastattelussa.

13-vuotias Jayme Closs poliisin julkaisemassa kuvassa.

Tyttö vaikutti olevan kunnossa, mutta hän oli hiljainen, nälissään, tukka takkuisena ja liian isot kengät jalassaan. Hän ei suostunut syömään avun tarjoajien luona ja vain silitteli perheen koiranpentua.

Poliisi pidätti pian tytön löytymisen jälkeen 21-vuotiaan epäillyn löytöpaikan läheisestä osoitteesta. Lisää tietoa tapauksesta on luvassa myöhemmin perjantaina.

Vanhemmat löytyivät ammuttuina

Poliisi löysi tytön vanhemmat ammuttuina 15. lokakuuta kodistaan Wisconinin Barronissa, joka sijaitsee reilun sadan kilometrin päässä tytön löytöpaikasta.

Asunnosta oli yritetty soittaa hätänumeroon. Taustalta oli kuulunut huutoa, mutta kukaan ei puhunut puhelimeen. Soittajaa ei tiedetä. Poliisin saapuessa neljä minuuttia myöhemmin asunnosta löytyi vain ruumiit. Ovi oli potkaistu sisään.

13-vuotiaan Jayme Clossin uskottiin olleen paikalla surmahetkellä, mutta hänestä ei löytynyt jälkeäkään. Tytöstä annettiin maanlaajuinen lasten katoamisilmoitus, ja hänen uskottiin olevan välittömässä vaarassa.

Tytön tädit vetosivat julkisuudessa tämän löytämiseksi. Torstaina omaiset olivat ällikällä löytyjä hyvästä tuurista.

Jayme Clossin tädit Jennifer Smith ja Sue Allard pitivät tiedotustilaisuutta 24. lokakuuta.

– Kuulin ensin huhuja, ja rukoilin ja rukoilin, että ne eivät osoittautuisi vääriksi. Sulkeuduin täysin. Ajattelin että tänään on se päivä, ja sitten kaksi tuntia myöhemmin selvisi, että hänet on löydetty. En voi uskoa tätä, Sue Allard kuvaili CNN:n mukaan.

– Odotin tätä uutista kolme kuukautta. En malta odottaa, että pääsen halaamaan häntä, täti sanoi Minneapolis Star Tribunelle.

Poliisi ei ole tiedottanut tapauksesta vielä mitään virallisesti. Mediassa on arveltu, että tyttö olisi onnistunut pakenemaan sieppaajaltaan. Hän oli kertonut sivullisille, että ei tiennyt millä paikkakunnalla oli löytöhetkellä.

Tytön etsintöihin oli osallistunut tuhansia vapaaehtoisia ja poliisi oli saanut satoja vihjeita katoamisilmoituksen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?