Ulkomaat

Norjan poliisi saanut yli 100 vihjettä miljonäärin vaimon epäillystä sieppauksesta – valvontakamera kuvasi aviomiehen työpaikan lähellä liikkuneen henkilön

Julkaistu:

Norjan poliisi piti torstaina tiedotustilaisuuden siepatuksi epäillyn Anne-Elisabeth Falkevik Hagenin tapauksesta.
Norjan poliisi on pitänyt tiedotustilaisuuden liittyen miljonääri Tom Hagenin, 68, vaimon Anne-Elisabeth Falkevik Hagenin, 68, epäillystä sieppauksesta.

Poliisin mukaan Falkevik Hagen katosi Fjellhamarissa, Oslon ulkopuolella sijaitsevasta kodistaan jo 31. lokakuuta, mutta turvallisuussyistä käynnissä olleesta etsintäoperaatiosta ei ole kerrottu julkisuudessa ennen kuin vasta keskiviikkona.


Falkevik Hagenin katoaminen paljastui, kun hänen miehensä tuli työpäivän jälkeen tyhjään kotiin ja löysi huonolla norjankielellä viestin, jossa uhattiin tappaa nainen, jos poliisi sekaantuisi tapaukseen.

Poliisitarkastaja Tommy Brøske totesi VG-lehden mukaan tiedotustilaisuudessa, etteivät viranomaiset voi tutkinnallisista syistä avata perheen kotoa löytyneen kirjeen sisältöä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi kertoi saaneensa ulostulonsa jälkeen yli 100 uutta yleisövihjettä, joiden sisältöä Brøske ei kuitenkaan halunnut kuvailla. Yleisöä pyydettiin edelleen kertomaan havainnoistaan, myös silloin, kun niiden liittyminen tapaukseen on epävarmaa.


Brøsken mukaan on mahdollista että perheenjäsenten liikkeitä oli tarkkailtu ennen epäiltyä sieppausta. Poliisi näytti tiedotustilaisuudessa valvontakameran videon henkilöstä, joka liikkui Oslon alueella Lørenskogissa sijaitsevan Futurum-yhtiön rakennuksen läheisyydessä Falkevik Hagenin katoamispäivänä.

Hagenin aviomiehen toimisto sijaitsee Futurum-rakennuksessa. Poliisi kertoi haluavansa tavoittaa myös pyöräilijän, jonka nähdään videolla ohittavan rakennuksen läheisyydessä liikkuvan henkilön.

Poliisin mukaan tällä hetkellä ei ole todisteita siitä, että vaaraa kohdistuisi muihin vastaaviin kohteisiin.


Norjalaismedian mukaan tekijät vaativat noin yhdeksän miljoonan euron edestä lunnaita, jotka tulisi maksaa Monero-kryptovaluutassa. Hagenien perhettä edustavan asianajajan mukaan perhe aikoo noudattaa poliisin ohjetta eikä maksa lunnaita.

– On selvää, että päätöksen tekeminen oli hyvin vaikeaa, asianajaja Svein Holden kertoi aiemmin päätöksenteosta.

Poliisin mukaan toistaiseksi ei ole saatu merkkiä siitä, että nainen olisi elossa. Toisaalta mikään ei myöskään viittaa siihen, että hän olisi kuollut.

Korjaus 10.1.2018 klo 13.02: poliisi puhui valvontakameralla havaitusta henkilöstä, ei miehestä, kuten jutussa ensin luki