Ulkomaat

Kirill, 22, meni venäläiseen Prismaan – näin se erosi suomalaisesta marketista

Julkaistu:

Kirill Sultanshin, 22, on päättänyt purkaa suomalaisten stereotypioita Venäjästä ja välittää tietoa suomalaisesta kulttuurista venäläisille. Eräällä videolla hän käy venäläisessä Prismassa.
Youtubessa pyörii video, jossa tubettaja esittelee katsojille venäläisen Prisman tarjontaa. Naapurimaassakin pääsee pääsee marketiin, josta voi ostaa supisuomalaisia tuotteita ja jonka kyltitkin ovat suomeksi. Videolla nuori mies vertailee suomalaisen ja venäläisen Prisman eroavaisuuksia.

Videon nuori mies on tamperelainen tubettaja Kirill Sultanshin, 22, joka on kotoisin Venäjältä ja asunut Suomessa viitisen vuotta. Suomen ja Venäjän väliset erot on tuttu teema Sultanshinin kanavalla. Videot ovat lennokkaita ja hauskoja, mutta niiden taustalla on selvä päämäärä: Sultanshin haluaa purkaa stereotypioita, jotka vaikuttavat siihen, miten suomalaiset näkevät venäläiset ja toisin päin.

Yllä olevalla videolla on katkelmia videosta. Alla näet kokopitkän version Youtubesta.Vaikka venäläisessä Prismassa on paljon tuttua, on valikoimassa jonkinlaisia erojakin suomalaiseen tarjontaan verrattuna. Sultanshin kiinnittää huomiota varsinkin pikakahvin määrään, alkoholitarjontaan, sekä erityisesti suolakurkkuihin. Viimeksi mainitut ovat olleet suosikkituote jo aiemmin.

IS selvitti vuonna 2013, että erityisesti saksalaista alkuperää olleet X-tra-merkkiset suolakurkut tekivät kauppansa. Aluksi SOK oli ajatellut maustekurkkujen viemisen Venäjälle olevan kuin hiekan viemistä Saharaan, mutta tuolloin se oli osoittautunut enemmänkin veden viemiseksi Saharaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Venäläisillä yllättävä suosikkituote Prismassa - ”Ajattelimme, että se olisi kuin hiekan viemistä Saharaan”

Kirill Sultanshin on kerännyt suosiota tubettajana. Vuoden 2018 alussa hänellä oli 50 tilaajaa, tismalleen vuotta myöhemmin niitä on jo yli 25 000. Siihenkin Sultanshinilla oli tavoite, tosin hän oli aikeissa hankkia pari tuhatta tilaajaa, hän naurahtaa.

– Päätin, että teen tästä oikeaa työtä. Pelkkä harrastus ei riitä. Päätin kasvattaa yleisöä, ja aloin pohtia, mikä on kanavani missio, visio ja millaisia arvoja sillä on. Youtubea täytyy katsoa samalla tavalla kuin omaa yritystä. Nyt näkemykset ovat selkeät ja etenen niiden kautta.


Sultanshin kasvoi Vologdassa. Se on noin tuhannen kilometrin päässä Tampereelta, joka on hänen nykyinen kotikaupunkinsa. Suomeen asettuminen oli määrätietoinen päätös, jonka Sultanshin teki vain 15-vuotiaana. Hän päätti muuttaa opiskelemaan Suomeen media-assistentiksi. Ammattioppilaitoksesta valmistumisen jälkeen opinnot ovat jatkuneet Tampereen ammattikorkeakoulussa (Tamk), ja tällä hetkellä Sultanshin opiskelee yrittäjyyttä.Suomen kielen oppiminen oli yksi tubettajan monista tavoitteista.

– Oman näkemykseni mukaan täytyy puhua sillä kielellä, mitä maassa käytetään, jos tahtoo integroitua kunnolla. Osaan aika hyvin englantia, mutta en käyttänyt sitä melkein koskaan. On aika helppo vaihtoehto siirtyä englannin kieleen ja tyytyä siihen. Tavoitteenani oli sopeutua Suomeen, ja hyvin hallittu suomen kieli oli ainoa vaihtoehto siihen.
Tuoreimmat
 1. Juuri nyt
 2. Taksinkuljettajaa epäillään seksuaalisesta ahdistelusta – naisasiakas kertoo IL:lle: ”Yritti suudella väkisin”
  Kotimaa
 3. Teollisuushalli syttyi Laukaassa, paikalla luvatta ollut mies pelastettiin
  Kotimaa
 4. Tunti sitten
 5. Lauri Markkasen Chicago Bulls katkaisi vihdoin tappiokierteensä – Cleveland kaatui 104–88
  NBA
 6. Otepään onnistuminen antoi elonmerkkejä Johanna Matintalolle: ”Perjantain ainoa tavoite on napata mitali”
  Maastohiihto
 7. Tiistaiaamusta on tulossa todella kylmä, –30 asteen raja rikkoutui etelässä jo maanantai-iltana
  Kotimaa
 8. Janni Hussi paljastaa totuuden Joel Harkimon kanssa tehdystä matkasta – kauan odotetusta lemmenlomasta tuli yksi iso pettymys
  Viihde
 9. Pellosta löytyi 1300-luvulla kuollut mies ja miekka, jossa luki ”Benedictus” – Nyt Janakkalan miekka­miehen perimästä selvisi uutta tietoa
  Tiede
 10. 2 tuntia sitten
 11. Antti Rinne jäi sairauslomalle sepelvaltimon tukoksen vuoksi – lääkäri kertoo nyt vaarallisesta kansantaudista, joka voi viedä hengen varoittamatta
  Kotimaa
 12. Bachelorette-Jenny ruotii menneitä – ei enää ryhdy suhteeseen vain läheisyyden kaipuusta: ”Sitä saa myös seksistä ja sunnuntaipoikaystävistä”
  Viihde
 13. Theresa May toisteli tuttuja asioita puheessaan – labour-johtaja turhautui: ”Tilanne muistuttaa päivää murmelina”
  Ulkomaat
 14. Näytä lisää