Kirill, 22, meni venäläiseen Prismaan – näin se erosi suomalaisesta marketista

Kirill Sultanshin, 22, on päättänyt purkaa suomalaisten stereotypioita Venäjästä ja välittää tietoa suomalaisesta kulttuurista venäläisille. Eräällä videolla hän käy venäläisessä Prismassa.

10.1.2019 11:23

Youtubessa pyörii video, jossa tubettaja esittelee katsojille venäläisen Prisman tarjontaa. Naapurimaassakin pääsee pääsee marketiin, josta voi ostaa supisuomalaisia tuotteita ja jonka kyltitkin ovat suomeksi. Videolla nuori mies vertailee suomalaisen ja venäläisen Prisman eroavaisuuksia.

Videon nuori mies on tamperelainen tubettaja Kirill Sultanshin, 22, joka on kotoisin Venäjältä ja asunut Suomessa viitisen vuotta. Suomen ja Venäjän väliset erot on tuttu teema Sultanshinin kanavalla. Videot ovat lennokkaita ja hauskoja, mutta niiden taustalla on selvä päämäärä: Sultanshin haluaa purkaa stereotypioita, jotka vaikuttavat siihen, miten suomalaiset näkevät venäläiset ja toisin päin.

Yllä olevalla videolla on katkelmia videosta. Alla näet kokopitkän version Youtubesta.

Vaikka venäläisessä Prismassa on paljon tuttua, on valikoimassa jonkinlaisia erojakin suomalaiseen tarjontaan verrattuna. Sultanshin kiinnittää huomiota varsinkin pikakahvin määrään, alkoholitarjontaan, sekä erityisesti suolakurkkuihin. Viimeksi mainitut ovat olleet suosikkituote jo aiemmin.

IS selvitti vuonna 2013, että erityisesti saksalaista alkuperää olleet X-tra-merkkiset suolakurkut tekivät kauppansa. Aluksi SOK oli ajatellut maustekurkkujen viemisen Venäjälle olevan kuin hiekan viemistä Saharaan, mutta tuolloin se oli osoittautunut enemmänkin veden viemiseksi Saharaan.

Lue lisää: Venäläisillä yllättävä suosikkituote Prismassa - ”Ajattelimme, että se olisi kuin hiekan viemistä Saharaan”

Kirill Sultanshin on kerännyt suosiota tubettajana. Vuoden 2018 alussa hänellä oli 50 tilaajaa, tismalleen vuotta myöhemmin niitä on jo yli 25 000. Siihenkin Sultanshinilla oli tavoite, tosin hän oli aikeissa hankkia pari tuhatta tilaajaa, hän naurahtaa.

– Päätin, että teen tästä oikeaa työtä. Pelkkä harrastus ei riitä. Päätin kasvattaa yleisöä, ja aloin pohtia, mikä on kanavani missio, visio ja millaisia arvoja sillä on. Youtubea täytyy katsoa samalla tavalla kuin omaa yritystä. Nyt näkemykset ovat selkeät ja etenen niiden kautta.

Kirill Sultanshin, 22, viihtyy Suomen kaupungeista parhaiten Tampereella. Helsinki tuntuu tällä hetkellä liian suurelta, ja Tampereella on juuri sopivasti tekemistä.

Sultanshin kasvoi Vologdassa. Se on noin tuhannen kilometrin päässä Tampereelta, joka on hänen nykyinen kotikaupunkinsa. Suomeen asettuminen oli määrätietoinen päätös, jonka Sultanshin teki vain 15-vuotiaana. Hän päätti muuttaa opiskelemaan Suomeen media-assistentiksi. Ammattioppilaitoksesta valmistumisen jälkeen opinnot ovat jatkuneet Tampereen ammattikorkeakoulussa (Tamk), ja tällä hetkellä Sultanshin opiskelee yrittäjyyttä.

Suomen kielen oppiminen oli yksi tubettajan monista tavoitteista.

– Oman näkemykseni mukaan täytyy puhua sillä kielellä, mitä maassa käytetään, jos tahtoo integroitua kunnolla. Osaan aika hyvin englantia, mutta en käyttänyt sitä melkein koskaan. On aika helppo vaihtoehto siirtyä englannin kieleen ja tyytyä siihen. Tavoitteenani oli sopeutua Suomeen, ja hyvin hallittu suomen kieli oli ainoa vaihtoehto siihen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?