Ovikellokamerasta paljastunut öinen näky säikäytti kalifornialaisen perheen – tuntematon mies nuoli ovikelloa ja vaani pihalla kolme tuntia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ovikellokamerasta paljastunut öinen näky säikäytti kalifornialaisen perheen – tuntematon mies nuoli ovikelloa ja vaani pihalla kolme tuntia

Julkaistu: 9.1.2019 15:30

Poliisi on tavoittanut videolle tallentuneen 33-vuotiaan miehen.

Kalifornialaisessa Salinasin kaupungissa asuvat Sylvia ja Dave Dungan viettivät viime perjantain ja lauantain välisen yön poissa kotoaan, mutta heidän lapsensa olivat jääneet keskenään kotiin nukkumaan. Aamuyöllä vanhemmat alkoivat saada ilmoituksia perheen kotiovelle asennetusta ovikellokamerasta, joka rekisteröi ovella havaitsemansa liikkeet ja raportoi niistä.

– Ajattelin, että voi pojat, onpa siellä paljon liikennettä, Sylvia Dungan kertoi paikalliselle KION-uutiskanavalle.

Ovikellokameran kuvaamaa materiaalia katsomaan ryhtyneet Dunganit järkyttyivät nähdessään, mistä oli kyse. Oli soitettava poliisille.

  • Otteita ovikellokameran videolta sekä naapurien reaktioita on nähtävissä yllä olevalla videolla.

Videolla näkyi tuntematon mies, joka hyöri perheen kotitalon ympärillä tuntikausia omituisesti käyttäytyen. Los Angeles Times kertoo, että mies oli ilmaantunut talon pihalle noin kello kahden aikaan aamuyöllä.

Tuntikausia oven läheisyydessä viettänyt mies tuijotti suoraan ovikellokameraan ja nuoli ovikellon nappia. Välillä hän katosi kamerasta, mutta palasi pian takaisin.

Jossakin vaiheessa mies makasi oven edessä 20 minuutin ajan, ennen kuin nousi jälleen ylös. Myöhemmin hän käänsi selkänsä kameralle ja näytti virtsaavan ovella olevaan kukkaruukkuun.

Lisäksi mies irrotti perheen jouluvaloille virtaa antaneen jatkojohdon, jonka hän vei myös mukanaan. Dunganien lapset, joiden kerrottiin lähestyvän aikuisikää, eivät heränneet missään vaiheessa noin kolme tuntia kestäneen tilanteen aikana.

– Kyseessä on todennäköisesti omituisin tapaus, josta olen kuullut vuosiin, Salinasin poliisilaitoksen tiedottaja Miguel Cabrera kertoi Los Angeles Timesille.

Syyt miehen toimintaan ovat toistaiseksi hämärän peitossa.

– Mitä ilmeisemmin hän käyttäytyy melko perverssillä ja oudolla tavalla, Salinasin poliisipäällikkö Matt Maldonando kertoi SF Gate -lehdelle.

Poliisin vanha tuttu

Sylvia Dunganin sosiaalisessa mediassa varoituksen vuoksi julkaisema video on herättänyt runsaasti huomiota ympäri maata, ja etenkin lähiseudulla. KION kertoo, että mies olisi vieraillut samana yönä myös naapuruston muilla pihoilla, joskaan poliisi ei ole tätä vahvistanut.

The Californian -lehden mukaan ainakin yksi naapuri olisi kertonut kuulleensa yöllä koputuksia oveltaan.

– Tavallaan tämä on koomista, mutta meidän täytyy pitää silmämme auki varmistaaksemme, että kyse ei ole mistään enemmästä, Dunganien naapuri Francisco Javier Estrada sanoi.

Koska ovikellokameran kuva oli tarkka, poliisi tunnisti miehen nopeasti vanhaksi tutukseen. Poliisi tavoitti aiemmin muun muassa julkisen päihtymyksen vuoksi pidätetyn ja ehdonalaisessa vapaudessa olevan Roberto Arroyon, 33, maanantaina.

Miehen kerrottiin kieltäytyneen keskustelemasta poliisin kanssa häneen kohdistuneista syytöksistä. Poliisi epäilee Arroyoa vaanimisesta, varkaudesta sekä ehdonalaissääntöjen rikkomisesta.

Montereyn piirikunnan syyttäjä päättää myöhemmin, tullaanko Arroyoa syyttämään jokseenkin vähäisiksi katsotuista rikoksista oikeudessa. Arroyo päästettiin myöhemmin vapaalle jalalle odottamaan jatkoseurauksia.

Sylvia Dunganin mukaan tapahtunut oli hieman jo naurattanutkin perhettä jälkeenpäin, koska mies ei ollut syyllistynyt mihinkään vakavaan. Ovikellokin oli jo putsattu perusteellisesti.

– Tämä tavallaan vahvistaa sitä, kuinka tärkeää on varustaa koti turvajärjestelmällä, Dungan sanoi.

Tuoreimmat osastosta