Vegetatiivisessa tilassa 14 vuotta olleen naisen synnytys järkyttää Yhdysvalloissa – poliisi ottaa DNA-näytteet hoitokodin miestyöntekijöiltä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vegetatiivisessa tilassa 14 vuotta olleen naisen synnytys järkyttää Yhdysvalloissa – poliisi ottaa DNA-näytteet hoitokodin miestyöntekijöiltä

Hoitokodissa hoidetun 29-vuotiaan naisen perhe on asianajajansa mukaan raivoissaan ja traumatisoitunut tyttäreensä kohdistuneesta hyväksikäytöstä. Perhe on kuitenkin ilmaissut halunsa huolehtia joulukuun lopulla täysin yllättäen syntyneestä poikavauvasta.

9.1.2019 10:43

Yhdysvaltain Arizonassa sijaitsevan Phoenixin poliisin kerrottiin viime viikolla tutkivan tapausta, jossa 14 vuotta hoitokodissa vegetatiivisessa tilassa ollut nainen synnytti lapsen. Terve poikavauva syntyi 29. joulukuuta.

Täysin yllättäen synnyttäneen 29-vuotiaan naisen epäillään joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

CNN:n mukaan naista hoitava Hacienda HealthCare -hoitokoti kertoi poliisien saaneen tiistaina etsintäluvan, jonka myötä he pyrkivät saamaan DNA-näytteet laitoksessa työskenteleviltä miespuolisilta työntekijöiltä.

AZ Family-verkkolehden mukaan poliisi olisi jo ottanut näytteitä miestyöntekijöiltä. Poliisi ei ole juurikaan kommentoinut tapausta sen paljastumisen jälkeen.

Naisen kerrottiin olevan San Carlosin reservaatissa elävän apassi-intiaanien yhteisön jäsen.

– Kun sinun rakkaasi on palliatiivisessa hoidossa ja kaikkein haavoittuvaisimmassa tilassa sekä toisista riippuvaisena, sinä luotat hänen hoitajiinsa, yhteisön johtaja Terry Rambler kertoi CNN:n mukaan.

– Perhe on ymmärrettävästi raivoissaan, traumatisoitunut sekä shokissa tyttärensä hyväksikäytöstä ja laiminlyönnistä Hacienda HealthCare -hoitokodissa. Perhe halusi minun välittävän tiedon siitä, että poikavauva on syntynyt rakastavaan perheeseen ja että hänestä pidetään huoli, perheen asianajaja John Micheaels kertoi.

AZ Familyn mukaan lapsen huoltajuus on kuitenkin tällä hetkellä epäselvä.

Hoitokoti on kertonut toimivansa yhteistyössä poliisin ja muiden viranomaisten kanssa selvittääkseen tapauksen, jota sen edustaja kuvaili ”syvästi järkyttäväksi”. Tapaus on herättänyt Yhdysvalloissa suurta raivoa paljastuttuaan.

Vegetatiivisessa tilassa oleva henkilö on tiedottomassa tilassa, eikä pysty ilmaisemaan itseään tai käsittämään ulkoista maailmaa. Aivokuolemasta tilanne poikkeaa siltä osin, että henkilön aivorunko toimii ja hän pystyy esimerkiksi hengittämään itsenäisesti ja hänen sydämensä sekä nielemis-, imemis- ja yskimisrefleksinsä toimivat.

Useiden AZ Familylle puhuneiden, tapaukseen läheisesti liittyvien lähteiden mukaan hoitokotia koskeviin hyväksikäyttösyytteisiin liittyy vielä paljon asioita, joita ei ole tullut julki. Paikallinen Fox10-kanava kertoi maanantaina, että Hacienda HealthCaren toimitusjohtaja Bill Timmons oli eronnut tehtävästään skandaalin vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?