Vladimir Putin lipsautti yksityis­kohdan sotilas­urastaan – tieto puuttuu virallisesta elämänkerrasta

Julkaistu:

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi viikonloppuna sotilasarvonsa.
Venäjän presidentti Vladimir Putin paljasti maanantaina Pietarissa vieraillessaan toimineensa aikoinaan tykistön joukkueen komentajana. Yksityiskohta Putinin elämästä ei ollut aiemmin tiedossa.

Kreml julkaisi videon, jossa Putinin kommentti kuullaan, Sputnik News uutisoi.

– Kävi ilmi, että olemme molemmat tykistömiehiä. Minut ylennettiin luutnantiksi tykistössä, joukkueen komentajaksi haupitsidivisioonassa...122mm (kaliiperia), Putinin kuullaan sanovan videolla, kun hän kävelee Pietari-Paavalin linnoituksessa.

Hän ei avaa asiaa enempää.


Putinin virallinen elämäkerrassa ei ole mainintaa, että hänen sotilasarvonsa olisi ollut luutnantti, tai että hän komensi tykistön joukkuetta. Sen sijaan on kerrottu, että Putin liittyi Neuvostoliiton valtiolliseen turvallisuuspoliisiin KGB:hen vuonna 1975, valmistuttuaan Leningradin yliopistosta, jossa oli opiskellut lakia. Putin oli edennyt KGB:ssä everstiluutnantiksi ennen kuin Neuvostoliitto romahti vuonna 1991.

Toisaalta kaikkien palveluskelpoisten yliopisto-opiskelijoiden oli Neuvostoliitossa osallistuttava sotilaskoulutukseen, jonka jälkeen he saivat reserviupseerin arvon, johon Putin todennäköisesti viittasi, Putinin kommentista uutisoinut The Guardian kertoo.

Putin oli Pietarissa juhlistamassa venäläistä joulua, jota vietettiin sunnuntaina, ITV kertoo. Keskipäivän tykin laukaus on ollut perinteenä jo vuodesta 1865.

Historiallisen linnoituksen edustaja kehui Putinin laukausta ”upeaksi”.


Juttua muokattu 9.1. klo 3:28: Putin kertoi komentaneensa joukkuetta, ei pataljoonaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt