Tuhannet keltaliivit protestoivat taas Ranskassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tuhannet keltaliivit protestoivat taas Ranskassa

Poliisi suihkuttanut kyynelkaasua mielenosoittajajoukkoon Pariisissa.

Keltaliivit marssivat jälleen lauantaina Pariisin keskustassa.­

5.1.2019 14:38 | Päivitetty 5.1.2019 20:02

Ranskassa tuhannet keltaliivit osoittavat jälleen mieltään. Mielenosoitukset jatkuvat jo kahdeksatta lauantaita peräjälkeen.

Viranomaiset arvioivat mielenosoittajia olevan kaduilla lauantaina koko Ranskassa toistakymmentätuhatta. Määrä on romahtanut alkuinnostuksen jälkeen, sillä marraskuun puolivälissä keltaliivejä oli liikkeellä lähes 300 000. Eilen Ranskan hallituksen tiedottaja nimitti vielä protestia jatkavaa joukkoa kovan linjan mielenosoittajiksi, jotka haluavat vain kaataa hallituksen.

Pariisissa mielenosoittajia oli nelisentuhatta. Jotkut heistä sytyttivät muun muassa roskiksia ja ajoneuvoja tuleen. Poliisi suihkutti kyynelkaasua joukkoon, joka heitteli esineitä kohti poliiseja.

Mielenosoitukset ovat pienentyneet sen jälkeen kun presidentti Emmanuel Macron myöntyi perumaan mielenosoittajien vastustamat polttoaineiden veronkorotukset.

Protestit saattavat kuitenkin saada lisää virtaa siitä, että liikkeen johtohahmoihin kuuluva Eric Drouet pidätettiin keskiviikkona jo toista kertaa parin viikon sisään. Häntä on epäilty muun muassa laittoman aseen hallussapidosta sekä laittoman mielenosoituksen järjestämisestä. Pidätykset ovat suututtaneet Drouet'n tukijat.

Torstaina julkaistun mielipidekyselyn mukaan keltaliiveillä on myös edelleen kansan enemmistön tuki. Kyselyyn vastanneista 55 prosenttia tuki mielenosoittajia.

Mielenosoittajien määrä on vähentynyt viikonloppu viikonlopulta.­

Poliisi on pidättänyt mielenosoituksiin osallistuneita häiriköitä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?