Yli 10 vuotta vegetatiivisessa tilassa ollut nainen synnytti yllättäen Arizonassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yli 10 vuotta vegetatiivisessa tilassa ollut nainen synnytti yllättäen Arizonassa

Phoenixin poliisi on alkanut tutkia seksuaalista hyväksikäyttöä hoitokodissa.

5.1.2019 0:27

Phoenixin poliisi on alkanut selvittää tapausta, jossa hoitokodissa ollut vegetatiivisessa tilassa ollut potilas synnytti yllättäen lapsen joulukuun lopussa Arizonassa Yhdysvalloissa.

Naisen epäillään joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi, jonka seurauksena raskaus on saanut alkunsa. Terve poikavauva syntyi 29. joulukuuta täysin yllättäen.

– Kukaan henkilökunnasta ei tiennyt hänen olevan raskaana ennen kuin hän alkoi jo synnyttää, kertovat asiasta uutisoivan AZ Familyn lähde, jonka mukaan naisen ymmärrettiin synnyttävän, kun tämä oli alkanut vaikertaa, eikä kukaan tajunnut alkuun, mikä potilaalla oli hätänä.

Sivuston tietojen mukaan hyväksikäytön uhriksi epäilty nainen on ollut hoidettavana Hacienda HealthCare -nimisessä hoitokodissa vaivuttuaan koomaan yli kymmenen vuotta sitten melkein hukuttuaan.

Vegetatiivisessa tilassa oleva henkilö on tiedottomassa tilassa, eikä pysty ilmaisemaan itseään tai käsittämään ulkoista maailmaa. Aivokuolemasta tilanne poikkeaa siltä osin, että henkilön aivorunko toimii ja hän pystyy esimerkiksi hengittämään itsenäisesti ja hänen sydämensä sekä nielemis-, imemis- ja yskimisrefleksinsä toimivat.

Epäillystä ei toistaiseksi ole tietoa. Potilas on tarvinnut hoitoa ympäri vuorokauden ja monella on ollut pääsy hänen huoneeseensa. AZ Familyn lähteen mukaan tapauksen jälkeen mieshoitajilla ei ole ollut asiaa potilaan huoneeseen ilman että mukana on ollut myös naishoitaja.

Hoitokoti ei ole kommentoinut tapausta tai tutkintaa, mutta poliisi ja kaksi muuta osavaltion viranomaista ovat AZ Familyn mukaan vahvistaneet selvittävänsä tapausta. Myös kuvernööri Doug Duceyn toimistosta vahvistettiin, että tapaus on kuvernöörin tiedossa ja sitä tutkitaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?