Trump ilmestyi yllättäen median eteen – onnitteli edustajainhuoneen uudeksi puhemieheksi valittua demokraattipoliitikkoa

Trump ilmestyi yllättäen median eteen – onnitteli edustajainhuoneen uudeksi puhemieheksi valittua demokraattipoliitikkoa

Julkaistu:

Yhdysvallat
Yhdysvaltain uusi kongressi aloitti torstaina Washingtonissa.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on onnitellut demokraattipoliitikko Nancy Pelosia, joka valittiin torstaina edustajainhuoneen uudeksi puhemieheksi. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Trump ilmestyi yllättäen median eteen Valkoisessa talossa, mutta ei halunnut vastata kysymyksiin. Uutistoimisto AFP:n mukaan presidentti toivoi pystyvänsä tekemään yhteistyötä demokraattien kanssa ja kehui Pelosin saavutusta ”erittäin, erittäin mahtavaksi”.

– Toivottavasti teemme töitä yhdessä ja saamme paljon asioita tehtyä, esimerkiksi infrastruktuurin ja niin monen muun asian suhteen. Ja tiedän, että he haluavat sitä erittäin kovasti, Trump sanoi.

Uuden kongressin aloittaessa demokraatit saivat edustajainhuoneessa vallan republikaaneilta, joilla on edelleen enemmistö senaatissa.

– Kansakuntamme on historiallisen hetken äärellä. Kaksi kuukautta sitten amerikkalaiset puhuivat ja vaativat uutta aamunkoittoa, Pelosi julisti.

Pelosille puhemieskausi on toinen. Hän toimi tehtävässä ensimmäisen kerran 2007–2011.

Trump puhui medialle antamassaan lausunnossa lyhyesti myös Yhdysvaltain hallinnon sulusta ja rajaturvallisuudesta. Hallinto on edelleen osittain suljettuna, mikä vaikuttaa 800 000 työntekijään.

Reutersin mukaan Pelosi lähetti Trumpille torstaina kirjeen, jossa hän kutsui tämän pitämään State of the Union -puheen (Kansakunnan tila) kongressille 29. tammikuuta.