Sopimuksettoman brexitin pelätään johtavan levottomuuksiin Pohjois-Irlannissa – lähes 1000 brittipoliisia aloittaa harjoitukset tässä kuussa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sopimuksettoman brexitin pelätään johtavan levottomuuksiin Pohjois-Irlannissa – lähes 1000 brittipoliisia aloittaa harjoitukset tässä kuussa

Harjoituksista päätettiin sen jälkeen, kun Pohjois-Irlannin poliisi oli pyytänyt vahvistusta mahdollisten ongelmien varalta.

Järeästi aseistautunut poliisi seisoi vartiossa pääministerin virka-asunnon edustalla Lontoossa pari viikkoa sitten.­

3.1.2019 23:58

Lähes 1 000 englantilaista ja skotlantilaista poliisia on aloittamassa harjoittelun siltä varalta, että Britannia eroaa EU:sta ilman sopimusta. Asiasta uutisoivan Guardianin mukaan yhä todennäköisemmältä näyttävän sopimuksettoman brexitin pelätään johtavan mahdollisiin levottomuuksiin Pohjois-Irlannissa.

Harjoituksista päätettiin sen jälkeen, kun Pohjois-Irlannin poliisi oli pyytänyt vahvistusta mahdollisten ongelmien varalta. Ongelmia pelätään syntyvän, jos Pohjois-Irlannin ja Irlannin välille syntyy niin sanottu ”kova raja” sopimuksettoman brexitin toteutuessa.

Harjoittelun odotetaan käynnistyvän vielä tässä kuussa. Britannian EU-eron on määrä tapahtua maaliskuun lopulla, oli sopimusta tai ei.

Observer-lehden mukaan sekä konservatiivi- että työväenpuolue suunnittelevat kuitenkin EU-eropäivän siirtämistä pisimmillään heinäkuuhun, jos pääministeri Theresa May ei saa brexit-sopimusta läpi parlamentin alahuoneessa.

Neuvottelut asiasta ovat olleet käynnissä jo useita viikkoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?