Vanja-vauva selvisi kerrostalon raunioissa 26 asteen pakkasessa – ”Pelastajat kuulivat itkua” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vanja-vauva selvisi kerrostalon raunioissa 26 asteen pakkasessa – ”Pelastajat kuulivat itkua”

Pelastajat löysivät 10 kuukauden ikäisen vauvan elossa 10-kerroksisesta kerrostalon romahduksesta.

1.1.2019 16:23 | Päivitetty 1.1.2019 18:33

Pelastajat löysivät 10 kuukauden ikäisen lapsen elossa Venäjällä Magnitogorskin kaupungissa vuoden 2018 viimeisenä päivänä romahtaneesta kerrostalosta. Asiasta kertoi tiistaina venäläinen uutistoimisto Tass. Onnettomuudessa loukkaantunut lapsi vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Igor-nimisen pojan lempinimi on Vanja. Hänen tilansa on vakava, ja hänet kuljetetaan hoitoon Moskovaan. Pojalla on paleltumia raajoissa, päävamma ja useita luunmurtumia.

Tassin mukaan lapsi löytyi 10-kerroksisen talon raunioista.

– Pelastajat kuulivat itkua. Vauva löytyi kehdosta lämpimästi pukeutuneena, kirjoitti Tsheljabinskin alueen kuvernööri Boris Dubrovski Telegram-viestipalvelussa.

Ria Novostin mukaan myös vauvan äiti on elossa.

Magnitogorsk sijaitsee Moskovasta noin 1 500 kilometriä itään Tsheljabinskin alueella.

Tassin mukaan lapsi löytyi 10-kerroksisen talon raunioista. 10-kerroksisesta kerrostalosta romahti osa, jossa oli 48 asuntoa. Rakennuksessa kerrotaan asuneen ainakin 110 ihmistä.

Viranomaiset vahvistivat ainakin kahdeksan ihmisen kuolleen ja 37 ihmisen olevan kateissa. Asuinrakennuksen romahduksen syynä pidetään kaasuräjähdystä.

Vauva säilyi elossa raunioissa lähes 30 asteen pakkasessa.

Asuinrakennuksen romahduksen syynä pidetään kaasuräjähdystä.

Viranomaiset joutuivat tiistaina keskeyttämään uhrien etsinnät uudenvuodenaattona Magnitogorskissa tapahtuneen kerrostaloromahduksen jäljiltä. Rakennuksessa pelättiin tapahtuvan uusia romahduksia.

Venäjän hätätilaministeriön mukaan rakennuksen vakauttaminen voi kestää jopa vuorokauden. Etsintöjä on vaikeuttanut myös kova pakkanen, joka uudenvuodenyönä kiristyi lähelle 30:tä astetta. Tassin mukaan pakkasta oli 27 astetta, Weather Onlinen mukaan viime yön alin oli kaupungissa 26 astetta ja Accuweatherin mukaan 23 astetta.

Viranomaiset ovat aloittaneet onnettomuudesta rikostutkinnan.

Magnitogorsk sijaitsee Moskovasta noin 1 500 kilometriä itään Uraljoen varrella. Se kuuluu Venäjän suurimpiin teräksentuotantoalueisiin.

10-kerroksisesta kerrostalosta romahti osa, jossa oli 48 asuntoa. Rakennuksessa kerrotaan asuneen ainakin 110 ihmistä.

Päivitykset 1.1.2018 klo 16.48 ja 18.33: Tarkennettu lämpötilaa useammasta lähteestä ja lisätty tietoja vauvasta ja äidistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?