Ulkomaat

Gatwickin lento­kentän häirintä­epäilyistä uutta tietoa: Osa lennokeista saattoi olla poliisin omia

Julkaistu:

Poliisin ristiriitaiset lausunnot Gatwickin lentoaseman liikenteen joulun alla sekoittaneista lennokkihavainnoista ovat herättäneet Britanniassa hämmennystä.
Lontoon Gatwickin lentoasema jouduttiin sulkemaan viime viikolla lennokkihavaintojen vuoksi. Kolme päivää päällä ollut tilanne sotki lentokentän liikenteen pahoin, ja tuhansien ihmisten matkasuunnitelmat menivät pilalle tahalliseksi häirinnäksi epäiltyjen lennokkien vuoksi.

Nyt muun muassa Telegraph ja Guardian kertovat, että osa lennokkihavainnoista saattoi koskea Sussexin poliisin käyttämiä lennokkeja. Poliisi sai kaikkiaan 115 ilmoitusta lentokentän alueella nähdyistä lennokeista, ja Sussexin poliisin päällikön Giles Yorkin mukaan niistä 92:n on varmistettu tulleen ”luotettavilta ihmisiltä”.

Poliisi kuitenkin käytti myös omaa lennokkiaan etsiäkseen lennokkia, jonka epäiltiin häiritsevän lentokentän liikennettä tarkoituksella.

Viime viikolla Sussexin poliisi kertoi olevan mahdollista, että Gatwickin ympäristössä tehdyt lennokkihavainnot olisivatkin olleet virheellisiä, sillä niistä ei ollut ilmaantunut minkäänlaisia kuvia tai videoita. Tuolloin poliisin tiedottaja kiisti, että poliisin lennokkeja olisi ollut ilmassa etsintöjen aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
York myönsi kuitenkin lauantaina BBC:n radiohaastattelussa, että hän ei voi sulkea pois sitä mahdollisuutta, että jotkut havainnoista koskivat poliisin omaa lennokkia.

– Totta kai me laukaisimme Sussexin poliisin omat lennokit ilmaan tarkoituksenamme tutkia ja tarkkailla aluetta, jolta lennokkia etsittiin. Joten tässä on voinut esiintyä jonkinlaista hämmennystä, York sanoi.


Hän kertoi myös olevansa ”täysin varma” siitä, että lentokentän yllä liikkui lennokki sen ollessa suljettuna havaintojen vuoksi. Poliisin keskenään ristiriitaiset lausunnot ovat herättäneet Britanniassa hämmennystä.
Poliisin on kerrottu löytäneen Gatwickin läheltä kaksi lennokkia, joiden osuus lentoaseman häirintään on kuitenkin suljettu pois. Tapauksen vuoksi pidätettiin myös lentoaseman lähellä asuva pariskunta, joka kuitenkin vapautettiin myöhemmin.

Heitä ei epäillä enää rikoksesta. Haastattelussa York puolusteli poliisin päätöstä pidättää pariskunta, mutta hän myös pyysi parilta anteeksi heille pidätyksestä aiheutuneita ongelmia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt