Valepappi jäi kiinni liki 20 vuoden jälkeen –  vihkimiset jäävät voimaan, synnintunnustukset eivät - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Valepappi jäi kiinni liki 20 vuoden jälkeen –  vihkimiset jäävät voimaan, synnintunnustukset eivät

Kolumbiasta Espanjaan muuttanut mies jäi kiinni.

Valepappi jäi kiinni liki 20 vuoden jälkeen. Kuvituskuva.­

24.12.2018 16:46

Roomalaiskatoliseksi papiksi tekeytynyt kolumbialaismies on jäänyt kiinni lähes 20 vuotta kestäneen papin uran jälkeen. Asiasta tiedottaa espanjalainen hiippakunta, jossa mies saarnasi.

Miguel Angel Ibarra muutti Kolumbiasta Espanjaan vuonna 2017, ja hän oli johtanut kirkkoa Medina-Sidonian kylässä Andalusiassa. Hän oli teeskennellyt työskennelleensä pappina 18 vuoden ajan.

Hiippakunnan edustaja kertoo, että Ibarran vihkimiset ja kastamiset ovat edelleen voimassa, mutta hänen vastaanottamansa synnintunnustukset eivät. Edustaja kuitenkin vakuuttaa, että ”jumalan armo toimi” myös huijattujen uskovien kohdalla.

Kolumbialaiset kirkkoviranomaiset ilmoittivat espanjalaiselle hiippakunnalle joulukuun puolivälissä saaneensa valituksen, jonka mukaan Ibarra oli väärentänyt pappisvihkimistodistuksensa. Selvityksessä viranomaiset huomasivat, ettei Ibarraa koskaan ole vihitty papiksi.

Hiippakunta pahoittelee, että tapahtuma jättää varjoonsa oikeiden pappien ja seurakuntalaisten päivittäisen ja esimerkillisen työn.

Kuten muissakin maallistuvissa Euroopan maissa, Espanjassa on vaikeuksia löytää uusia pappeja. Viime vuosina Espanjaan on tullut pappeja ulkomailta, erityisesti entisistä siirtomaista Latinalaisesta Amerikasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?