Ulkomaat

Oliko Gatwickin kentän yllä lainkaan lennokkeja? Poliisi: On mahdollista, että havainnot olivat virheellisiä

Julkaistu:

Poliisi tutkii myös mahdollisuutta, ettei Gatwickin lentokentällä ollut lennokkeja lainkaan ja havainnot niistä olisivat olleet virheellisiä.
Vilkas Gatwickin lentokenttä Lontoossa jouduttiin aiemmin tällä viikolla sulkemaan lennokkihavaintojen takia. Nyt poliisi on kuitenkin kertonut olevan mahdollista, ettei todellista lennokkitoimintaa välttämättä ollut ollenkaan.

Rikosylitarkastaja Jason Tingley Sussexin poliisista kertoo, että silminnäkijöitä on kuultu, mutta mitään kuvia tai videoita ei lennokeista ole ilmaantunut. Tingleyn mukaan ”on mahdollista”, että havainnot olivat virheellisiä, muun muassa Independent uutisoi.

– Totta kai se on mahdollisuus. Työskentelemme ihmisten kanssa, he sanovat nähneensä jotain, Tingley sanoi.

– Kunnes saamme enemmän selvyyttä siihen, mitä he sanovat, yksityiskohtia – ajan, paikan, kulkusuunnan, kaikkia sellaisia asioita – ja se on iso tehtävä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aiemmin on kerrottu, että lentokentän pohjoispuolelta löydettiin vahingoittunut lennokki. Tingleyn mukaan poliisi ”työskentelee sen oletuksen pohjalta,” että lennokki liittyy tutkintaan. Tutkijat kuitenkin pitävät ”mielen avoimena” ja lennokki on parhaillaan tutkittavana.

Ensimmäiset havainnot lennokista Gatwickin lentokentällä tehtiin keskiviikkoiltana paikallista aikaa. Yhteensä havaintoja tehtiin kolmen päivän aikana yli 50.

BBC:n mukaan havaintoja lennokeista tekivät niin tavalliset kansalaiset kuin Gatwickin lentokentän henkilökunta ja poliisit.

Arviolta 1 000 lentoa peruttiin tai ohjattiin muualle. Lennokkihavainnot vaikuttivat 140 000 matkustajaan. Lennokkihäirikön tai -häiriköiden löytämiseksi tarjotaan tällä hetkellä 60 000 punnan löytöpalkkiota.

Viranomaisten on kerrottu turvautuneen sotilasteknologiaan lennokkihäiriöiden nujertamiseksi.
Poliisi pidätti perjantaina miehen ja naisen saatuaan vihjeen yleisöltä. Kaksikko on päästetty vapaaksi eikä heitä epäillä rikoksesta.

– Tietysti meidän piti olla ennen vapauttamista varmoja, mitä tutkintaan tulee, etteivät he olleet enää epäiltyjä, Tingley kommentoi ja kiitteli kaksikkoa yhteistyöstä.