Ulkomaat

Gatwickin lennokkihäirinnästä pidätetty pariskunta vapautettiin – poliisi: Heitä ei epäillä rikoksesta

Julkaistu:

Paria ei enää epäillä rikoksesta, kertoo Sussexin poliisi.
Lontoon Gatwickin kansainvälisen lentoaseman lennokkihäirinnän vuoksi pidätetyt mies ja nainen on vapautettu. Sussexin poliisin mukaan paria ei epäillä rikoksesta. Poliisi kertoo pidätettyjen olleen yhteistyökykyisiä viranomaisten kanssa.

– Tutkintamme jatkuu näistä teoista vastuussa olevien löytämiseksi, ja seuraamme useita tutkintalinjoja, Sussexin poliisipäällikkö Jason Tingley kommentoi poliisin tiedotteessa.

Poliisi otti kiinni 47-vuotiaan miehen ja 54-vuotiaan naisen myöhään perjantai-iltana. Pari on kotoisin Crawleyn kaupungista Gatwickin lentoaseman läheltä.

Gatwickin lentoasemaa häirittiin kauko-ohjattavilla lennokeilla, joita havaittiin yhteensä yli 50 kertaa. Tilanne äityi niin pahaksi, että viranomaisten kerrotaan turvautuneen sotilasteknologiaan lennokkien pysäyttämiseksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Israelilaislaitetta saatettiin käyttää lennokkien torjuntaan

Viranomaiset eivät ole julkistaneet käytetyn teknologian yksityiskohtia, mutta Guardianin mukaan tehtävässä saatettiin käyttää israelilaista Drone Dome -tutkaa, joka on suunniteltu pienten lennokkien havaitsemiseen.

Laite voi myös häiritä lennokin ja sen ohjaajan välistä yhteyttä, jolloin tutkan käyttäjä voi kaapata lennokin omaan hallintaansa ja pakottaa sen laskeutumaan.

Lentoliikenne alkoi lauantaina palata normaaliksi Gatwickissa. Kentän ympäristössä lennätetyt dronet aiheuttivat kolmen päivän ajan vakavia häiriöitä lentoliikenteelle. Satoja lentoja ja kymmenientuhansien ihmisten joulumatkoja jouduttiin perumaan häirinnän takia.

Gatwickin lentoaseman operaattori Gatwick Airport Limited on luvannut noin 56 000 euron suuruisen palkkion tiedoista, jotka johtavat lentoaseman toimintaa häirinneiden pidätykseen.