Tanssiliikkeitään esitellyt FBI-agentti ampui vahingossa sivullista jalkaan – selvisi ilman vankeusrangaistusta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tanssiliikkeitään esitellyt FBI-agentti ampui vahingossa sivullista jalkaan – selvisi ilman vankeusrangaistusta

FBI-agentin aamuyön tanssi päättyi ikävästi.

23.12.2018 4:34

Tanssiliikkeitään esitellyt Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n agentti Chase Bishop nousi kesäkuussa otsikoihin, kun hänen aseensa laukesi vahingossa, ja luoti osui toista asiakasta jalkaan.

Nyt Bishop on saanut tuomion pahoinpitelystä.

Oikeus määräsi miehen valvotulle koeajalle ja maksamaan 1 200 dollarin sakko sekä vahingonkorvauksia uhrille, CNN kertoo.

Tilanteesta kuvatussa videossa näkyy, kuinka vapaapäiväänsä viettänyt agentti tanssi Mile High Spirits -nimisessä baarissa. Bishop intoutui tekemään voltin, jonka seurauksena hänen aseensa putosi vyötäröltä lattialle. Kun Bishop kumartui nostamaan aseen, ampui hän vahingossa 24-vuotiasta Tom Reddingtonia jalkaan.

Aluksi uhrin kerrottiin selvinneen vain pintavammoilla. Reddingtonin asianajaja kertoi kuitenkin jo kesäkuussa, että luoti oli osunut tärkeään valtimoon ja hänen asiakkaansa olisi voinut vuotaa kuiviin. Paikalla oli onneksi vartija, joka kääri kiristyssiteen jalan ympärille, asianajaja kertoi Denverin ABC7:lle.

Reddington kertoi perjantaina, kuinka vahingossa ammuttu laukaus muutti hänen elämänsä. Hän työskenteli ennen onnettomuutta Amazonin varastossa, mutta menetti sittemmin työpaikkansa. Hän kärsii kroonisesta kivusta jalassaan eikä usko, että pystyy enää juoksemaan.

– Olen käynyt kuukausia kuntoutuksessa, Reddington kuvaili oikeudessa Denver Postin mukaan.

Reddington kertoi hakeneensa myös terapiasta apua, koska aseistautuneiden viranomaisten näkeminen tekee yhä hänen olonsa epämukavaksi. Hän ei kuitenkaan kanna kaunaa häntä ampunutta poliisia kohtaan eikä vankeusrangaistus olisi ollut hänestä ansaittu.

– Olen myös itse tehnyt tyhmiä asioita baarissa tehdäkseni vaikutuksen tyttöihin.

Bishop pyysi oikeudessa vielä anteeksi tekoaan.

– Olen pahoillani kaikesta, mitä hän on joutunut käymään läpi, Bishop pahoitteli viitaten Reddingtoniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?