Tällainen on Gatwickin lennokkihäirinnästä pidätetty pariskunta – tuttavat ihmeissään: ”Hän on luotettava perheenisä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tällainen on Gatwickin lennokkihäirinnästä pidätetty pariskunta – tuttavat ihmeissään: ”Hän on luotettava perheenisä”

Mediatietojen mukaan yhä pidätettyinä oleva mies ja nainen ovat pariskunta. Kaksikon tutut ovat ihmeissään pidätyksestä.

22.12.2018 19:18

Britanniassa 54-vuotiaan naista ja 47-vuotiasta miestä epäillään Lontoon Gatwickin lennokkihäirinnästä. Poliisin mukaan pariskunta on kotoisin Crawleyn kaupungista.

Brittilehti The Telegraphin mukaan pidätetty kaksikko on aviopari. Ikkuna-asentajana työskentelevän miehen tiedetään olevan lennokkiharrastaja ja hän on myös lennättänyt kauko-ohjattavia helikoptereilta.

Kahden lapsen isän tutut ovat ihmeissään pidätyksestä.

– Hän tulee normaalisti töihin kello 7.45 aamulla ja muistan, että noina päivinä hän sitten työskenteli myöhään asennustyön parissa. En usko, että kyse voi olla hänestä. Hänellä oli kiire työskennellä asennuksen kanssa, kun se (häirintä) tapahtui, sanoo lasiliikkeen johtaja John Allard Telegraphille.

– Hän on luotettava perheenisä, joka on työskennellyt minulle 17 vuoden ajan eikä koskaan ole aiheuttanut ongelmia.

Myös pariskunnan naapurit ovat ihmeissään pidätyksestä.

– Olisin hyvin yllättynyt, jos hänellä on mitään tekemistä tämän kanssa, koska hän vaikuttaa mukavalta, tavalliselta mieheltä, naapuri kuvaili pidätettyä miestä.

Poliisi ei ole vahvistanut pidätettyjen henkilöllisyyttä.

– Tekemämme pidätykset ovat seurausta päättäväisyydestämme suojella yleisöä harmilta. Kaikki tutkimuslinjat ovat yhä auki kunnes olemme luottavaisia siitä, että olemme pienentäneet turvallisuusuhkia matkustajia kohtaan, komisario James Collis Sussexin poliisista sanoi.

BBC:n mukaan poliisi suorittaa parhaillaan kotietsintää Crawleyssa sijaitsevassa talossa.

Kolmen päivän aikana Gatwickin lentokentän alueella tehtiin yli 50 lennokkihavaintoa, STT kertoo. Ensimmäinen havainto tehtiin iltayhdeksältä paikallista aikaa keskiviikkona. The Guardianin mukaan noin 1000 lentoa peruttiin tai ohjattiin muualle. Lentokaaos vaikutti noin 140 000 matkustajaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?