Kaksi pidätetty Gatwickin lennokkihäirinnän tutkinnassa – Poliisi: ”Rikollista toimintaa” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kaksi pidätetty Gatwickin lennokkihäirinnän tutkinnassa – Poliisi: ”Rikollista toimintaa”

Britannian poliisi on tehnyt pidätyksiä liittyen lentoliikenteen häirintään Gatwickin lentokentällä.

22.12.2018 4:07

Poliisi kertoo pidättäneensä myöhään perjantaina kaksi henkilöä, joiden epäillään liittyvän Gatwickin lentokentän lähistöllä havaittuihin drone-lennokkeihin.

Sussexin poliisi luonnehtii toimintaa rikolliseksi ja sanoo jatkavansa asian tutkintaa. BBC:n mukaan poliisi ei ole toistaiseksi kertonut pidätettyjen ikää eikä sukupuolta.

Maan toiseksi vilkkain lentokenttä saatiin avattua perjantaina 36 tuntia kestäneen sulkemisen jälkeen. Kenttä jouduttiin sulkemaan lentoliikenteeltä sen tuntumassa lentäneiden lennokkien aiheuttaman vaaran vuoksi.

Satoja lentoja ja kymmenientuhansien ihmisten joulumatkoja on jouduttu perumaan häirinnän takia. Häiriö vaikutti yli 100 000 ihmisen matkustamiseen, ja tuhannet lentomatkustajat jäivät jumiin kentälle.

Lennokit kiusasivat perjantaina lentokenttää jo kolmatta päivää, ja se jouduttiin illalla jälleen sulkemaan hetkeksi. Gatwickin lentokentän johtaja arvioi aiemmin, että lennokkien avulla on tavoiteltu mahdollisimman suurta häiriötä liikenteelle joulun alla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?