Kaksi naisturistia surmattiin Marokossa: Tanska vahvisti tappovideon aitouden – neljä epäiltyä otettu kiinni

Norjasta ja Tanskasta kotoisin olleet reppureissaajat löydettiin kuolleina maastosta ja heidän kurkkunsa oli viilletty auki. Tanskan tiedustelupalvelu epäilee, että tekojen takana on äärijärjestö Isis.

20.12.2018 14:31

Tanskasta kotoisin ollut Louisa Vesterager Jespersen, 24, ja norjalainen Maren Ueland, 28, löydettiin maanantaina murhattuina läheltä Atlas-vuorilla sijaitsevaa Imlilin kylää Marokosta. Kyseessä on suosittu vaelluskohde.

Murhat järkyttivät matkailusta eläviä paikallisia, sillä naisten kurkut oli viilletty auki. Lisäksi sosiaalisessa mediassa levisi viikon mittaan video, jolla väitetään näkyneen toisen naisen murha.

Sky News ja uutistoimistot Reuters ja AFP uutisoivat torstaina, että molempien naisten Facebook-seinälle julkaistu ja sittemmin hävinnyt video on Tanskan viranomaisten mukaan ollut aito. Asian vahvisti tiedustelupalvelu PET.

Tanskan pääministeri Lars Lokke Rasmussen ilmoitti lisäksi, että tapausta tutkitaan poliittisesti motivoituneena terroritekona.

28-vuotias norjalainen Maren Ueland on toinen surmatuista matkailijoista.

Ensimmäinen veriteoista epäilty mies otettiin kiinni tiistaina turistienkin suosiossa olevassa Marrakechin kaupungissa.

Poliisi kertoi keskiviikkona etsivänsä myös kolmea muuta miestä, joiden epäillään liittyvän murhiin. Torstaina kerrottiin, että myös heidät on saatu kiinni ja poliisi julkaisi myös kuvat heistä.

Marokon poliisi julkaisi kuvat kolmesta epäillystä, jotka saatiin torstaina kiinni. Ensimmäinen epäilty otettiin kiinni tiistaina Marrakechissa.

Marokon viranomaiset ovat aiemmin ilmaisseet tiistaina pidätetyn miehen kuuluvan islamistiseen terroristijärjestöön. He eivät ottaneet tarkemmin kantaa siihen, mistä järjestöstä on kyse.

Sen sijaan Tanskan tiedustelupalvelun mukaan on mahdollista, että murhat ovat terroristijärjestö Isisin tekosia, kertoi Sky News.

– Video ja Marokon viranomaisten esitutkinta viittaavat siihen, että murhat voivat liittyä terroristijärjestöön.

Myös norjalaislehti VG:n nimetön lähde on aiemmin sanonut, että murhasta epäillyt olisivat vannoneet uskollisuutta terrorijärjestö Isisille.

Naiset löydettiin maanantaina kuolleina vuoristoisesta maastosta läheltä Imilin kylää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?