Kolmas kanadalainen pidätetty Kiinassa – Trudeaun mukaan tapaus poikkeaa kahdesta aiemmasta pidätyksestä

Julkaistu:

Kiinan ulkoministeriön mukaan pidätettyä kanadalaisnaista syytetään laittomasta työskentelystä maassa.
Kiinassa on pidätetty kolmas Kanadan kansalainen sen jälkeen, kun maiden välille kehkeytyi diplomaattinen kriisi johtuen teknologiayhtiö Huawein talousjohtajan Meng Wanzhoun pidätyksestä joulukuun alussa Kanadassa. Kriisissä osapuolena on myös Yhdysvallat, jonka pyynnöstä Kanada pidätti Mengin.

Reutersin mukaan kolmannen kanadalaisen pidätyksestä kertoi Kanadan hallitus. AFP:n mukaan pidätetty on nimeltään Sarah McIver, ja hänen kerrotaan työskennelleen Kiinassa opettajana.


Aiemmin Kiinassa oli pidätetty entinen diplomaatti Michael Kovrig sekä liikemies Michael Spavor, ja heidän kiinniottojensa todelliseksi syyksi on epäilty Mengin pidätystä Kanadassa. Kiinan mukaan miehiä epäillään ”kansallisen turvallisuuden vaarantamisesta”.
Kanadan pääministerin Justin Trudeaun mukaan viimeisin pidätys on ”hyvin erillinen” verrattuna kahteen aiempaan, mutta hän ei kertonut tapauksen yksityiskohdista tarkemmin. Kiinan ulkoministeriön mukaan kolmatta kanadalaista syytetään laittomasta työskentelystä maassa.

Reuters kertoi torstaina, että aiemmin pidätetyllä Kovrigilla on myös Unkarin kansalaisuus. Uutistoimistolle puhuneiden lähteiden mukaan Kanadan suurlähetystön lisäksi myös Unkarin suurlähetystön edustajat yrittävät päästä tapaamaan miestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt