Putin epäilee Trumpin Syyria-vetäytymistä – vertasi Afganistaniin: ”Joka vuosi he kertovat, että he vetäytyvät sieltä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin epäilee Trumpin Syyria-vetäytymistä – vertasi Afganistaniin: ”Joka vuosi he kertovat, että he vetäytyvät sieltä”

Kuvituskuva
Julkaistu: 20.12.2018 13:26

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Yhdysvaltain vetäytyminen Syyriasta olisi oikein, mutta Venäjä ei ole nähnyt siitä vielä merkkejä.

Yhdysvaltalainen toimittaja pyysi Vladimir Putinilta kommenttia presidentti Donald Trumpin tuoreeseen ilmoitukseen, jonka mukaan Yhdysvallat vetää joukkonsa pian pois Syyriasta.

– En tiedä, mitä se tarkoittaa. Yhdysvallat on ollut Afganistanissa jo 17 vuotta ja joka vuosi he kertovat, että he vetäytyvät sieltä, Putin sanoi.

– Me emme ole vielä toistaiseksi nähneet merkkejä vetäytymisestä, mutta emme sulje pois sitä, etteikö se olisi mahdollista.

Putin muistutti myös, että vain Venäjä on Syyriassa presidentti Bashar al-Aassadin pyynnöstä.

– Älkäämme unohtako, että Yhdysvallat ovat siellä laittomasti. Joten jos Yhdysvallat on tehnyt päätöksen vetää joukkonsa pois, se on oikein, Putin sanoi.

Putinin mukaan Venäjä on kuitenkin pääpiirteissään tyytyväinen siihen, kuinka Venäjä ja Yhdysvallat ovat onnistuneet tekemään Syyriassa yhteistyötä Isis-terrorijärjestön kitkemisessä.

– Olen kaikkineen Donaldin kanssa samaa mieltä siitä, että olemme saaneet merkittäviä voittoja Isisiä vastaan. Mutta on olemassa pelko heidän uudelleenjärjestäytymisestään Afganistanissa tai muissa maissa, Putin sanoi.